EURO 2016 / Două premiere și un egal care obligă România

Bogdan Stancu a deschis scorul în meciul cu Elveția și a devenit primul fotbalist român care înscrie două goluri la un turneu final european / Foto: Dan Bodea

Echipa națională de fotbal a României a terminat la egalitate, scor 1-1, înfruntarea cu Elveția de la Campionatul European de fotbal și a obținut astfel primul punct la actualul turneu final. Partida a consemnat și două premiere. Bogdan Stancu este primul fotbalist român care înscrie două goluri la un european, iar România este prima reprezentativă care primește două lovituri de la 11 metri, în două meciuri consecutive, cel puțin la actualul turneu final. Egalul obținut de ”Tricolori” este însă, unul norocos și care îi obligă pe români să câștige jocul de duminică, cu Albania, pentru a mai spera la calificarea în faza eliminatorie a întrecerii.

Elvețienii au început în forță și Haris Seferovic a fost aproape să deschidă scorul în minutul 6, după o poziționare proastă a defensivei României. Apoi jocul s-a echilibrat și în minutul 18, la prima acțiune cu adevărat periculoasă de atac, Chipciu a pătruns în careu, a fost tras de tricou și arbitrul a indicat fără ezitare punctul cu var. Stancu a transformat sigur, la fel ca și în meciul cu Franța și era 1-0 pentru România. A venit imediat și replica elvețienilor care au ratat prin Schar. În minutul 25 Chipciu ia o acțiune pe cont propriu, trece elegant de Lichtsteiner și șutează bine la colțul lung, dar pe lângă poartă.

Trei minute mai târziu Săpunaru a șutat elegant dar mingea a lovit bara și a ieșit în afara suprafeței de joc. Introdus la pauză Hoban a șutat la prima acțiune d epoartă a reprizei a doua, dar pe lângă poartă. Elvețienii au pus stăpânire totală pe meci și inevitabilul s-a produs în minutul 56. Corner pentru elvețieni, balonul ajunge cu șansă la Mehmedi, jucătorul lui Bayer Leverkusen rămâne liber și trage extrem de puternic, fără nicio șansă pentru Tătărușanu. România a mai punctat la capitolul ocazii de gol doar în minutul 70 când Torje trage surprinzător de bine dintr-o lovitură liberă de la mare distanță, însă Sommer reușește să respingă, fără prea mari emoții.

Aproximativ 2.000 de oameni au urmărit meciul România - Elveția pe ecranele gigant de pe Cluj Arena / Foto: Dan Bodea

Aproximativ 2.000 de oameni au urmărit meciul România – Elveția pe ecranele gigant de pe Cluj Arena / Foto: Dan Bodea

S-a terminat 1-1 și Elveția este ca și calificată, alături de Franța care a învins cu 2-0 Albania, în celălalt meci al grupei A. Meciul dintre România și Elveția a fost urmărit cu sufletul la gură de câteva mii de clujeni care s-au adunat la Cluj Arena pentru a vedea înfrunatrea de la EURO. România va întâlni Albania, duminică, în ultimul meci din faza grupelor și are nevoie obligatorie de victorie pentru a accede în optimile de finală.

Într-un alt meci al zilei de miercuri, Rusia a fost învinsă de Slovacia, scor 1-2, dar suporterii ruși și-au dat din nou în petec. Au pătruns cu torțe pe stadion, iar după meci au bătut toți fanii englezi pe care i-au întâlnit în cale. Reamintim că Rusia este descalificată, cu suspendare și, cel mai probabil la finalul meciurilor din grupe UEFA va decide ca toate meciurile lor să fie câștigate de adversari la masa verde.

Distribuie:

Postaţi un comentariu