Euforie în Bănie! “U” Craiova și CFR au făcut spectacol

Foto: Dan Bodea (arhivă)

CFR Cluj a învins-o pe Universitatea Craiova, cu scorul de 2-0 și a terminat en-fanfare sezonul regulat al Ligii 1. În faţa unui stadion plin, cele două echipe s-au dat în spectacol, oferind asistenţei un meci memorabil. În minutul 9 Chipciu a centrat, Costache a fost pe punctul de a strica faza, dar mingea a ajuns la Rondon care a șutat pentru 0-1.

Replică oltenilor a venit în minutul 17, la capătul unei faze de toată frumusețea. Martic a centrat, Ivan a deviat cu călcâiul pentru Niţu, care i-a așezat mingea lui Nistor, însă fostul dinamovist a luat la ţintă bara porții lui Arlauskis. Cinci minute mai târziu oltenii au irosit trei oportunități în aceeași fază. Nici Mihăilă, nici Kolic nu l-au putut învinge pe Arlauskis, iar primul a mai trimis odată în Boli.

În minutul 25 portarul CFR-ului a mai scos o minge, la șutul lui Cosic, iar în minutele adiționale a intervenit excelent la șutul, din afara careului, al lui Cicâldău. Repriza a doua a început mai bine pentru CFR. Rondon s-a distrat cu defensiva oltenilor, dar a șutat și el în bară (min. 53), iar 13 minute mai târziu o centrare a lui Manea a fost deviată în propria poartă de Martic.

Universitatea Craiova nu a mai avut replică până la sfârșitul partidei și CFR a bifat al 15-lea succes stagional și a terminat sezonul regulat pe primul loc cu 52 de puncte. Feroviarii vor începe faza play-off cu 26 de puncte, trei mai multe decât U Craiova (23)) și patru peste FCSB (22).  Celelalte echipe calificate în play-off sunt Gaz Metan Mediaș (22 p), Astra și FC Botoșani, ambele cu câte 21 de puncte.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu