Etapă cu surprize. S-a strâns clasamentul în LNBM

Foto: Dan Bodea

În meciurile din prima etapă din faza a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin (LNBM) s-au înregistrat două rezultate care au relansat întrecerea. CSU Sibiu a cedat la Timișoara (86-79 în favoarea gazdelor), campioana CSM Oradea s-a impus la Craiova (80-78 în favoarea roș-albaștrilor), iar U-BT a pierdut dramatic la Pitești în confruntarea cu BCMU FC Argeș, scor 80-79 pentru alb-violeți. Ultima întâlnire a etapei, de la Pitești, a oferit un spectacol sportiv de calitate.

Meciul a debutat sub semnul echilibrului, cele două echipe mergând umăr la umăr în primele 10 minute. Piteștenii au reușit, totuși, să se desprindă la trei puncte și să-și adjudece primul sfert (25-22), și să profite de jocul lipsit de inspirație pe faza ofensivă al clujenilor conducând la pauza mare cu 45-38. Cotată cu prima șansă la câștigarea campionatului, U-BT Cluj a revenit pe suprafața de joc extrem de decisă și a întors rezultatul în sfertul trei pe care l-au câștigat cu 26-13. Astfel, înaintea ultimelor 10 minute ale înfruntării tabela indica 64-58 înaintea ultimelor 10 minute.

Debutul sfertului patru a fost de coșmar pentru trupa lui Mihai Silvășan, iar gazdele au profitat încă o dată și au trecut din nou la conducere. La scorul de 78-79, când mai erau doar 11 secunde de joc, Tony Bishop de la gazde a înscris de sub panou, pentru ca la ultima fază Kyndall Dykes să rateze aruncarea care ar fi putut duce Clujul pe locul 1 al clasamentului. Meciurile etapei a doua sunt programate la sfârșitul acestei săptămâni și le faor aduce față în față pe CSM Oradea – SCM Timișoara, CSU Sibiu – BCMU Argeș Pitești și U-BT – SCMU Craiova.

Distribuie:

Postaţi un comentariu