Eșec pentru ”U” la debutul în noua ediție a LNBF

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Echipa feminină de baschet a CS Universitatea Cluj a pierdut primul meci din noul campionat, scor 71-80, acasă, cu Olimpia CSU Brașov. Meciul disputat în Sala Sporturilor ”Horia Demian” a început mai bine pentru echipa vizitatoare, dar universitarele au avut puterea să revină și să termine primul sfert în avantaj (19-17). Sfertul al doilea a fost la fel de echilibrat, ambele echipe trecând pe rând în avantaj pe tabela de marcaj.

Abia în finalul secvenței Pesovic a reușit o aruncare de trei puncte și s-a intrat la vestiare la scorul de 35-37. După pauza mare brașovencele au revenit pe teren mult mai încrezătoare și decise să rezolve întâlnirea. Patru aruncări de la distanță au fost suficiente pentru a destabiliza tactica gazdelor care nu au mai reușit să reintre în meci. Ultimul sfert a început de la scorul 50-59 și a fost din nou echilibrat însă, conștiente că avansul luat după primele trei secvențe este suficient pentru a-și apropia victoria echipa oaspete a jucat inteligent.

Universitatea a reușit să se apropie la cinci puncte cu patru minute înaintea ultimei sirene, dar nu a știut să gestioneze perioada bună și a terminat meciul la o diferență de 9 puncte. Alexandra Begenisic a reușit 18 puncte, 13 recuperări și o pasă decisivă, fiind cea mai bună jucătoare a Universității. Clujencele vor disputa următoarea partidă în Liga Națională de Baschet Feminin, sâmbătă, de la ora 18.00, la Satu Mare.

Postaţi un comentariu