Eșec dureros pentru rugbyștii de la ”U”, la debutul în noua ediție a Cupei României

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Ediția 2020 a Cupei României la rugby a programat la sfârșitul acestei săptămâni meciurile primei etape. Universitatea Cluj s-a deplasat la Baia Mare pentru partida cu multipla campioană a țării, CSM Știința, contând pentru grupa A a competiției. Gazdele nu au avut milă de clujeni pe care i-au învins la pas, scor 96-6.

Maramureșenii, au câștigat recent un nou titlu național în Super-Liga României și au arătat că au în continuare foame de trofee. Acest lucru s-a transpus prin marcarea a nu mai puțin de 14 eseuri în disputa cu ”U”. 13 dintre încercări au fost transformate de uvertura Dorin Gigi Manole.

„Băimăreanul” Sikuea Taliauli avea să fie declarat la finalul întâlnirii „Jucătorul meciului” grație celor cinci eseuri marcate. Namibianul de 26 de ani Helarius Kisting a cuclcat și el de două ori balonul în terenul de țintă al universitarilor, celelalte eseuri fiind reușite de Paul Popoaia, Mihai Lămboiu, Khvicha Jgerenaia, Alexandru Bucur, Silviu Grădinaru și de căpitanul campioanei Marius Dănilă. Punctele Universității au fost reușite de Ovidiu Melniciuc, ambele din lovituri de penalitate.

Meciul de la Baia Mare a reprezentat și debutul ca antrenor pentru fostul internațional al României Csaba Gal, unul dintre jucătorii legendari formați la ”U” și care a cunoscut cele mai mari satisfacții sportive tocmai în tricoul celor de la Știința Baia Mare.

„Rugby-ul clujean a încasat o bătaie usturătoare, dar nu e sfârșit de lume. Important e că băieții au reușit să se prezinte la meci în ciuda faptului că de aproximativ 6 luni, de când a început pandemia globală, din lipsă de fonduri indemnizațiile sportive le-au fost diminuate cu aproximativ 70 la sută.

Din păcate nu cred că situația financiară se va îmbunătății în viitorul apropiat, dar de un lucru sunt sigur și acela este că băieții aceștia, cu siguranță, se vor prezenta și la următorul meci și vor da tot ce au mai bun! Rugby-ul clujean nu va dispărea, oricât de vitrege ar fi condițiile în care ne desfășurăm activitatea, dar la ce suflet au acești sportivi merită un viitor mult mai frumos”, a postat noul antrenor al Universității Cluj pe pagina de Facebook.

La sfârșitul săptămânii viitoare ”U” Cluj va primi vizita formației SCM Timișoara, cealaltă echipă din grupa A. Meciul se va disputa pe terenul din Parcul Sportiv „Iuliu Hațieganu” de la ora 11:00.

Distribuie:

Postaţi un comentariu