Emil Boc anunță săptămâna viitoare câți bani va aloca Primăria clubului de fotbal Universitatea

Foto: Dan Bodea

Milioanele pe care șefii clubului de fotbal ”U” le așteptau de la Consiliul Local (CL) și Primăria Cluj-Napoca vor ajunge în contul clubului, dar nu la nivelul promisiunilor din primăvară. În luna martie Primăria și CL Cluj-Napoca au alocat Universității 3.000.000 de lei pentru evenimente și competiții în 2020, iar conducătorii clubului sperau ca după reevaluarea proiectelor sportive finanțate cu fonduri nerambursabile, suma să crească. Numai că edilul Boc nu este de acord cu acest lucru.

Susținere vor avea, dar bugetul nu va mai fi același
„Noi (Primăria Cluj-Napoca – n.a.) suntem fondatori, adică direct responsabili de existența Universității Cluj, dar nu suntem administratorii clubului. Noi suntem instituția care finanțează și asigură susținerea financiară. Acolo există o echipă nominalizată de Primărie și de universități care are responsabilitatea administrării clubului. S-a făcut o analiză, la momentul respectiv, cu privire la rezultatele care au fost obținute (până la momentul suspendării activităților sportive – n.a.).

O susținere financiară clubul de fotbal va avea și o voi stabili la începutul săptămânii următoare, după ce voi vedea cifrele, ca să pot încadra niște chestiuni bugetare nu foarte simple. Dar vor avea susținere financiară. Nu va putea fi același buget, pentru că nu are cum”, a spus primarul Emil Boc la un post local de radio.

Totul la locul lui, nimic lăsat la voia întâmplării
Până să primească vești din partea principalilor susținători financiari, Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca, oficialii și jucătorii Universității Cluj își văd liniștiți de vacanță. Unii dintre fotbaliști au timp să se ocupe de afaceri, alții, mai puțin întreprinzători, profită de lipsa de reacție a conducătorilor clubului, mai postează câte o fotografie cu iubitele, mai sugerează câte un serial.

De săptămâni care și-au pierdut numărul directorul general/executiv, președinte sau vice, analist TV, și în general atotputernicul Daniel Stanciu așteaptă momentul 0, când va detona strategia bombă a clubului, care cu siguranță va închide gura tuturor chibiților, a contestatarilor, și a oricărui binevoitor plătitor de indemnizație, abonament, sau bilet.

”U” Cluj a disputat ultimul meci pe 7 martie, acasă, cu Metaloglobus București. A fost un eșec (scor 1-2) care i-a făcut pe suporteri să le ceară socoteală lui Stanciu (oricare ar fi poziția în grila administrativă a Universității, sau pe ștatele de plată ale susținătorilor de orice fel, politici, religioși etc), și lui Adrian Falub, vinovatul de serviciu, și pentru greșelile celor din trecut, și pentru nerealizările recente la care a fost totuși părtaș.

Cumințel ca în perioada în care ocupa fără vreo justificare un birou sub tribuna a doua a stadionului din Gruia, Stanciu a pus capul în pământ, și-a încrucișat brațele la piept și l-a lăsat pe Falub să și-o încaseze de la fani. Apoi a mai apărut pe la TV, a vorbit de FCSB, de Dinamo, de unii, de alții, numai de ”U” n-a avut ce să spună.

Oficialul are dreptate în felul lui, cifrele vorbesc singure. ”U” Cluj a încheiat această ediție de campionat a Ligii 2, 2019/2020, înghețată în luna martie, după 24 de etape disputate dintr-un total de 38, din cauza pandemiei de coronavirus, pe locul 14, cu 27 de puncte acumulate în 23 de meciuri, la doar trei puncte peste ultima poziție retrogradabilă, ocupată de Concordia Chiajna, care avea însă un meci mai puțin disputat. Se știe deja că nimeni nu va retrograda. Ce ușurare.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. bumbut a lui curut says:

    “ce usurare”
    in ciuda situatiei critice si atator carente in jocul prestat nici jucatorii si nici conducerea nu se mobilizeaza la U.Cu alte cuvinte ” bogdaproste” ca nu s-a retrogradat. Pandemia asta relaxata acuma iti permite totusi sa te antrenezi si sa te fortifici.Toti jucatorii care mai raman in lot ar trebuii cu antrenorii in frunte sa mearga zilnic la antrenamente si macar din punct de vedere fizic sa fie apti pentru noul stagiu de pregatire al noului sezon fotbalistic.Toti se gandesc la bani desi regula e invers,primadata demonstrezi ca ai valoare si apoi astepti sa fi remunerat.Dar la U mereu se ivesc probleme,incep tarziu,fac selectii gresite,se critica si se scuza mereu si joaca fotbal de 3 parale.

Postaţi un comentariu