Eliminată din Basketball Champions League, U-BT a fost desemnată cap de serie în Cupa României

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Luni a avut loc la sediul Federației Române de Baschet tragerea la sorți pentru repartizarea echipei CSM Miercurea Ciuc într-una din grupele primei faze a Cupei României la baschet masculin, ediția 2020/2021. Evenimentul a avut loc după ce U-BT Cluj-Napoca a ratat calificarea în grupele Basketball Champions League, fiind astfel înscrisă în postură de cap de serie în Grupa A a Cupei României.

Dacă U-BT s-ar fi calificat în grupele BCL, atunci gruparea din Miercurea Ciuc i-ar fi luat locul în Grupa A pentru a se forma trei grupe de câte patru echipe, clujenii urmând să intre în competiție în fazele superioare. Eliminată din cupele europene, trupa pregătită de Mihai Silvășan a fost inclusă încă din prima fază a Cupei României care va reuni la start un număr de 13 echipe.

Conform tragerii la sorți de luni, CSM Miercurea Ciuc a fost repartizată în grupa B, iar configurația finală a celor trei grupe este următoarea:
Grupa A – U-BT Cluj-Napoca, Dinamo Știința București, BCMU FC Argeș Pitești, CSM Galați
Grupa B – CSM Oradea, Steaua București, SCM Craiova, Athletic Constanța, CSM Miercurea Ciuc
Grupa C – BC CSU Sibiu, SCM Timișoara, CSO Voluntari, CSM Târgu-Jiu

Ediția 2020/2021 a Cupei României la baschet masculin va programa primele meciuri pe 17 octombrie. Faza grupelor se va desfășura pe sistemul fiecare cu fiecare în cadrul unui turneu. Grupele A și C se vor juca până pe 20 octombrie, iar Grupa B se va disputa până pe 21 octombrie. U-BT Cluj-Napoca este deținătoarea trofeului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu