Echipele de volei ale Universității Cluj debutează acasă în noul sezon

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Sfârșitul acestei săptămâni programează (dacă nu vor apărea cazuri de COVID-19 în rândul echipelor participante), meciurile etapelor inaugurale ale sezonului 2020/2021. Clasată pe poziția a 7-a în precedentul campionat, echipa masculină va întâlni, pe teren propriu, formația CSM Câmpia Turzii, locul 9 în campionatul trecut. Trebuie menționat că în ediția 2019/2020 a Diviziei A1 de volei masculin au participat doar 10 echipe, astfel că nu a retrogradat nimeni.

Singurele noutăți în lotul echipe pregătite de Romeo Lotei sunt, conform site-ului oficial, sunt libero-ul Dorian Hășmășan, coordonatorul de joc Vlad Moisa veniți tocmai de la CSM Câmpia Turzii și centrul Alexandru Cerșemba. Departe de a reprezenta o forță în voleiul intern, echipa masculină a CS Universitatea Cluj nu poate avea alt obiectiv decât o poziționare decentă la finalul campionatului.

Cea de a treia echipă clujeană care va lua startul noul sezon, Unirea Dej, va evolua tot pe teren propriu în meciul inaugural, în compania Stelei București. Au promovat din Divizia A2: Steaua București, Știința București și CSU Brașov. De asemenea, nou înființatul club SCM Zalău a ajuns în primul eșalon grație unui protocol de colaborare cu CSȘ LAPI CNEV Dej.

La feminin situația nu este cu mult diferită. Campionatul trecut voleibalistele universitare l-au terminat pe poziția a 9-a din 11 echipe participante. În meciul de deschidere al noii stagiuni Universitatea va întâlni, acasă, formația CSU Belor Galați, locul 6 în precedenta ediție a Diviziei A1. Ceva mai bine stau fetele la capitolul achiziții.

Astfel, la echipă au venit Ioana Alexandra Cauc, Iulia Duma, Mara Dumitrescu (secunzi), Maria Valentina Badea (centru) și Natalia Preda (ridicător). La fel ca și în cazul echipei masculine, obiectivul voleibalistelor de la ”U” este clasarea pe un loc cât mai bun. Singura echipă retrogradată la finalul campionatului trecut, CSO Voluntari, rămâne în campionatul Diviziei A1, pentru că nu a promovat decât o singură echipă din Divizia A2, respectiv Medicina Târgu Mureș.

Distribuie:

Postaţi un comentariu