Echipele clujene debutează „afară” în viitorul sezon handbalistic

La sediul Federației Române de Handbal a avut loc, joi, tragerea la sorți a programului ligilor naționale, sezonul 2020/2021. În competiția masculină Clujul va fi reprezentat de Potaissa Turda, ocupanta locului 2 în recent încheiata ediție de campionat, iar în întrecerea feminină Universitatea Cluj.

Conform tragerii la sorți Potaissa va disputa primul meci al viitorului sezon, în deplasare, la Poli Timișoara, tot pe teren străin urmând să joace și fetele de la Universitatea, în compania uneia echipei care va ocupa locul trei în turneul de baraj pentru promovarea în primul eșalon. Și în etapa a doua studentele vor întâlni, acasă de această dată, una dintre echipele nou promovate în Liga Națională.

Pentru Potaissa Turda, după debutul de la Timișoara urmează o altă partidă de foc, acasă, cu Steaua, iar cel mai așteptat meci al sezonului, dintre ocupantele primelor două locuri în ultimul campionat, Potaissa – Dinamo, este programat în 5 septembrie, la Turda.

Liga Națională, masculină, debutează în 19 august, iar până la sfârșitul anului calendaristic se disputa și primele etape din retur. La finalul sezonului vor retrograda direct patru echipe, alte două urmând să evolueze în turnee de baraj. La capătul sezonului regulat Liga Națională masculină va continua cu fazele paly-off și un play-out.

Liga Națională feminină debutează pe 27 august, iar până la turneul final al Campionatului European, programat în luna decembrie, se vor desfășura 14 etape. La fel ca și în întrecerea masculină, la sfârșitul sezonului vor retrograda direct patru echipe, alte două urmând să joace un turneu de baraj.

Distribuie:

Postaţi un comentariu