Echipa feminină de handbal ”U” Cluj a rămas fără antrenor după ce șeful secției l-a dat afară pe Alexandru Curescu

Situată pe penultimul loc în Liga Națională, după cinci înfrângeri din tot atâtea meciuri disputate, echipa feminină de handbal a C S Universitatea Cluj a rămas fără antrenor. Șeful secției, Sergiu Alexandru Cacoveanu (24 de ani) a decis să-l concedieze pe Alexandru Curescu, tehnician cae semnase cu ”U” în această vară.

În ciuda unei campanii de achiziții impresionantă pentru o echipă aflată de ani buni în lupta pentru supraviețuirea în Liga Națională, rezultatele au fost mai mult decât dezamăgitoare, iar cel sacrificat a fost antrenorul adus tocmai din Olanda ca să redreseze gruparea universitară. În vârstă de 42 de ani, Alex Curescu și-a început cariera de antrenor în 2004 la gruparea Wings și a mai pregătit formațiile masculine Aalsmeer, Hellas și Haro, iar din 2012 încoace a antrenat echipele feminine Quintus, Voc, sew și Velo, toate din Olanda.

Cele mai importante performanțe le-a obținut în urmă cu mai bine de un deceniu, Cupa Olandei (în 2008), Supercupa și titlul de campion în 2009, toate pe banca celor de la Aalsmeer. De asemenea, a fost desemnat antrenorul anului în Olanda, în 2009. Palmaresul său mai cuprinde o finală de Cupa Olandei (2016), cu Quintus, și două clasări pe locul al treilea în campionat, cu VOC (2015) și Quintus (2017).

„Astăzi (24 noiembrie – n.a.), conducerea echipei noastre a ajuns la un acord de reziliere pe cale amiabilă cu antrenorul principal al echipei noastre, Alex Curescu. Pe această cale, dorim să-i mulțumim pentru munca depusă la acest club și să-i urăm mult succes în carieră. Un nou antrenor va fi anunțat în perioada următoare”, se menționează într-o postare de pe pagina de Facebook a clubului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu