Echipa feminină de baschet ”U” Cluj a început anul cu o victorie

Foto: Dan Bodea

La sfârșitul săptămânii trecute au fost programate turneele cu numărul cinci din calendarul competițional al sezonului 2020/2021, la Sfântu Gheorghe, Constanța și Târgoviște. Universitatea Cluj a evoluat în turneul de la malul mării și a disputat un sngur meci în care a dispus de CSM Alexandria cu scorul de 72-51.

Așa cum o arată și scorul final, universitarele au controlat jocul și s-au impus fără emoții, în ciuda unui început ceva mai slab care le-a permis baschetbalistelor din Teleorman să conducă cu 5-0 în primele minute ale înfruntării. Euforia sportivelor din Alexandria a fost repede anulată de reușitele clujencelor care au încheiat prima secvență a întâlnirii cu 15 puncte avans, scor 24-9.

Sfertul al doilea a fost singurul în care adversara Universității a părut că poate să facă față, CSM Alexandria reușind să și-l adjudece (18-13) și să intre la cabine cu un deficit de numai 10 puncte (scor 37-27 pentru ”U”). Sfertul definitoriu a fost cel de a treilea în care fetele din Teleorman au înscris doar 7 puncte, în vreme ce universitarele au marcat din toate pozițiile, nu mai puțin de 27 de puncte.

Având asigurat cel de al cincilea succes stagional, ultimul parțial a reprezentat încă o șansă pentru antrenorul clujencelor de a experimenta. Chiar dacă sfertul a fost câștigat de CSM, victoria a revenit fără echivoc trupei de sub Feleac la diferență de 21 de puncte. După 10 meciuri ”U” Cluj continuă să se situeze la mijlocul clasamentului, pe locul 6, cu 15 puncte.

Reamintim că echipa feminină de baschet a CS Universitatea este calificată și la turneul final al Cupei României, alături de ACS Sepsi Sic Sfantu Gheorghe (deținătoarea trofeului), CS Municipal Satu Mare și CS Agronomia București. Turneul Final 4 CRBF (Cupa României la Baschet Feminin) va avea loc în luna februarie 2021.

Distribuie:

Postaţi un comentariu