Duško Vujošević și-a prelungit contractul cu U-BT

Foto: Dan Bodea

Antrenorul coordonator al clubului U-BT, Duško Vujošević, a semnat un nou contract cu gruparea clujeană și își va munca începută în vara anului trecut. Tehnicianul în vârstă de 61 de ani va fi în continuare antrenorul coordonator al academiei de juniori și al echipei de seniori. De asemenea, Mihai Silvășan a fost reconfirmat antrenor principal al echipei de seniori.

Duško Vujošević este unul dintre cei mai importanți antrenori din baschetul european. Cariera lui a început în 1976, ca antrenor la juniorii clubului Partizan Belgrad. Ulterior, a ajuns să fie principal la seniorii puternicei formații din Serbia, având șansa să pregătească, la nici 30 de ani, baschetbaliști de legendă precum Vlade Divac, Saša Đorđević sau Žarko Paspalj.

A ajutat echipa Partizan să câștige campionatul fostei Iugoslavii în 1987. A mai cucerit două Cupe ale Iugoslaviei în 1989, respectiv 2002, dar și cel mai râvnit trofeu european de la sfârșitul anilor ’80, Cupa Korać, în sezonul 1987-1988. Tot în acel an, antrenorul a luat medalia de aur cu naționala Iugoslaviei la campionatul european de juniori.

Foto: Dan Bodea

Din palmaresul său impresionant amintim 11 titluri de campion cu Partizan, în perioada 2002-2014, cinci trofee de campion în Liga Adriatică și trei Cupe ale Serbiei. La nivel de club, Vujošević a mai antrenat echipele Club Deportivo Oximesa (Spania), Basket Brescia Leonessa (Italia), Olimpia Basket Pistoia (Italia), U.S. Victoria Libertas Pallacanestro (Italia), BKK Radnički (Serbia), CSKA Moscova (Rusia) şi Limoges (Franţa). Ca antrenor coordonator la U-BT Cluj, Duško Vujošević a cucerit Cupa României și a dus echipa universitară până în sferturile de finală ale FIBA Europe Cup.

„Să fiu sincer, anul trecut, când am venit în Cluj, am avut o mică rezervă. Nu știam cum e clubul și cum o să mă simt în România. Pe parcursul sezonului, mi-am dat seama că nu trebuia să îmi fac griji. U-Banca Transilvania este un club foarte bine organizat, cu un finanțator stabil, cu fani devotați baschetului. Consider că misiunea mea nu s-a încheiat. Era firesc să accept prelungirea contractului, să îmi duc la bun sfârșit misiunea. De abia aștept să începem noul sezon”, a declarat Duško Vujošević, pentru site-ul oficial al clubului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu