Duelul CFR vs FCSB văzut de la pupitrul de comentator

Foto: Dan Bodea

CFR este din nou lider în Liga 1 și joacă, duminică, împotriva Astrei. Duelul contra FCSB este mai aprig ca niciodată în acest sezon. O tabără deja exultă, în cealaltă e tristețe mare. Unii se gândesc deja la grupele Ligii Campionilor, ceilalți caută să scape de vedetele prea bine plătite, dar atât de inutile în joc. Cu trei etape înaintea finalului de campionat CFR-ul avea o singură variantă, să câștige meciul cu CSU Craiova și l-a câștigat.

FCSB ar fi rămas pe locul 1 și cu un rezultat de egalitate la Iași, dar moldovenii nu s-au plimbat pe teren, așa cum a insinuat antrenorul din Gruia. Iașul a învins și i-a lăsat muți și pe CFR-iști și pe FCSB-iști. Tocmai pentru că nu s-au predat ”Plăieșii” merită să primească scuze din partea lui Dan Petrescu. Însă campionatul nu înseamnă doar în aceste ultime etape.

Lupta pentru coroană a început anul trecut, mai întâi pe teren, apoi în media. Ca să înțelegem mai bine cum s-a văzut acest campionat de la masa presei, în această ediție a Transilvania Reporter i-am cerut părerea lui Doru Crăciun, comentator sportiv și realizator de emisiuni TV. ”Atuul CFR-ului a stat în criticile pe care Dan Petrescu și le-a încasat de la o etapa la alta. Se spune că de cele mai multe ori nu poți păcăli fotbalul, dar pana la urmă Dan Petrescu asta a făcut.

A păcălit tot ce înseamnă spectacolul și a câștigat. A mers pe aceeași linie din meciul de la Botoșani, din prima etapa, și până la penalty-ul ratat de Gustavo în Gruia. O organizare perfectă în defensivă și puțin fotbal în atac. Se pare însă că în Romania este suficient să câștigi titlu doar cu așa ceva. Aici s-a făcut diferența. Antrenorul FCSB-ului nu a avut inteligența lui Dan Petrescu. Rămâne însă această întrebare care îi macină pe cei care încă mai iubesc fotbalul intern.

A meritat cineva titlul în România în acest sezon? Nimeni nu a câștigat, cu toții am pierdut. Realitatea ne spune însă altceva. Nimeni nu a câștigat ceva în acest sezon. Indiferent de cine va câștiga titlu, discuțiile vor mocni doar în jurul scandalurilor, a arbitrilor și a conducătorilor care parcă s-au încăpățânat să-și dea seama că fotbalul a intrat de foarte mult timp într-o noua era. Cu tristețe am văzut mai toate stadioanele goale pe care am comentat în acest sezon. Din păcate fotbalul românesc nu aparține suporterilor în acest moment. Duelul declarațiilor pe ruta București – Cluj a fost adevăratul duel pentru lupta la titlu. Remiză și aici”, a punctat Doru Crăciun.

Distribuie:

Postaţi un comentariu