Dudelange, coșmar fără sfârșit pentru CFR. Fotbalistul lor chiar ajunge în Premier League!

Danel Sinani (foto, primul din dreapta) a marcat trei goluri în dubla de coșmar CFR - Dudelange, scor general 2-5 / Foto: Dan Bodea

Danel Sinani era un fotbalist necunoscut în urmă cu doi ani. În august 2018 a înscris trei goluri în dubla dintre Dudelange uxemburg) și CFR Cluj (campioana României), în play-off-ul Ligii Europa și a generat cel mai cumplit coșmar al unei echipe de fotbal din țara noastră. La mai puțin de doi ani de la dubla din Gruia (fotbalistul a marcat un gol și în manșa întâi), Sinani a semnat cu Norwich City, din Premier League, cel mai puternic campionat din lume.

Danel Sinani are 22 de ani, s-a născut în Belgrad (Iugoslavia), dar este internațional luxemburghez. În ultimii doi ani a avut evoluții constant bune în tricoul lui Dudelange și a atras atenția oficialilor lui Norwich, club cu care Sinani a semnat deja un precontract din postura de jucător liber de contract, anunță presa din Anglia (vezi captura foto).

În acest sezon, Sinani a evoluat în toate cele 17 meciuri disputate în Divizia Națională (primul eșalon fotbalistic din Luxemburg) și a marcat 14 goluri. Internaționalul de numai 22 de ani a impresionat și în campania europeană. A bifat 11 meciuri și a marcat 7 goluri în Europa League, două dintre ele chiar împotriva Sevillei, echipă care a eliminat-o pe CFR în 16-imile Ligii Europa.

Și CFR Cluj anunță de luni bune transferul lui Billel Omrani în Anglia, avansând și suma aproximativă a tranzacției (5-6 milioane de euro!). Dacă despre transferul lui Omrani de la CFR în Anglia nu a pomenit nici o publicație din Regat, trecerea lui Sinani de la Dudelange la Norvich a fost confirmată de jurnaliștii din Albion. „Norwich este o echipă excelentă, care joacă în cel mai bun campionat din lume, astfel că am luat această decizie rapid”, a confirmat și fotbalistul transferul său în Premier League Sinani, pentru lessentiel.lu.

Amintiri cu Sinani
Campioana României, CFR Cluj a bifat în luna august a anului 2018 o contraperformanță ce va rămâne, probabil, unică în istoria fotbalului din țara noastră. Vișiniii au pierdut ambele manșe din play-off-ul Ligii Europa, 0-2 în deplasare și 2-3 pe teren propriu, în fața celor de la Dudelange și au devenit prima echipă din România eliminată de o grupare din Luxemburg, în cupele europene la fotbal.

Danel Sinani a înscris atunci trei goluri de generic în disputele cu CFR. Mai întâi a stabilit scorul final din manșa întâi (2-0 pentru Dudelange), cu o execuție imparabilă, din lovitură liberă din afara careului. În returul de pe Arena Dr Constantin Rădulescu, internaționalul luxemburghez a făcut instrucție cu apărarea feroviară. În minutul 51 a deschis scorul cu un gol de generic, șut în vinclu, de la 20 de metri, iar în minutul 54 a recuperat o minge la 30 de metri de poarta feroviarilor, a driblat elegant și a înscris pentru 2-0 cu un șut perfect, la colțul lung.

În tricoul lui Dudelange, din 2017 încoace, Danel Sinani a bifat 60 de meciuri, în campionat, și a marcat 30 de goluri, iar în cupele europene a adunat 29 de meciuri și a înscris 13 goluri. În aceeași perioadă de timp Billel Omrani (atacantul pe care CFR încearcă să-l vândă de mai bine de doi ani) a contabilizat 83 de meciuri în campionat și 20 de goluri, iar în cupele europene are 21 de meciuri și 10 goluri (unul chiar împotriva lui Dudelange), 7 dintre ele în ultima campanie europeană.

Distribuie:

Postaţi un comentariu