Drumul spre grupele Basketball Champions League trece prin Bulgaria

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Forul european de baschet a anunțat orașele ce vor găzdui cele patru turnee de calificare în grupele FIBA Basketball Champions League. U–BT Cluj-Napoca va evolua în Bulgaria, la Botevgrad, alături de bosniacii de la Igokea, Fribourg Olympic din Elveţia şi Sporting Lisabona din Portugalia. Dacă trec de Igokea, universitarii vor juca pentru un loc în grupele Basketball Champions league cu învingătoarea dintre Fribourg și Sporting. Meciurile grupei C, din care face parte și U-BT, se vor disputa în perioada 23-25 septembrie.

Tot la Botevgrad se vor juca meciurile grupei D, iar la Nicosia, celălalt oraș gazdă a turneelor de calificare, se vor juca meciurile grupelor A și B. Din cauza circumstanțelor pandemice toate meciurile se vor juca fără spectatori a mai anunțat FIBA.

Adversara clujenilor, Igokea Aleksandrovac, a fost desemnată campioana Bosniei și Herțegovinei fiind prima în clasament în momentul înghețării întrecerii interne. De altfel, Igokea are 7 titluri ale Bosniei, cucerite din 2001 și până în prezent și mai are în palmares șapte Cupe.

În faza grupelor principale ale Basketball Champions League sunt deja calificate 28 de echipe, multe dintre ele cu un palmares impresionant – Fortitudo Bologna, Lietuvos Rytas Vilnius, Galatasaray Istanbul, Zaragoza, Dinamo Sassari, Iberostar Tenerife sau AEK Atena. Conform datelor furnizate de federația internațională, 25 de țări vor avea cel puțin o reprezentantă în Basketball Champions League, iar 14 dintre acestea, între care și U-BT, au încheiat sezonul precedent pe primul loc în campionatele lor.

Distribuie:

Postaţi un comentariu