Dramatism total! Steaua se impune la Cluj după doi ani

Foto: Dan Bodea

Prima etapă a returului fazei Top 6 a Ligii Naționale de baschet Masculin a fost cu ghinion pentru campioana României, U-BT Cluj. Alb-negrii au pierdut în fața Stelei, într-o reeditare a finalei din sezonul trecut, scor 94-99, după două reprize de prelungiri. Rezultatul este, până la urmă, unul just dacă privim statistica meciului care arată o primă repriză dezastruoasă pentru U-BT. Roș-albaștrii și-au adjudecat primul sfert cu 32-21, pentru ca în cel de al doilea parțial să mai adauge șapte puncte diferență pe tabelă (scor 21-14).

Astfel, la pauza mare oaspeții conduceau deja cu un confortabil și aproape incredibil 53-35. La revenirea pe suprafața de joc clujenii au arătat că au resursele necesare și inspirația de a recupera ecartul de -18 puncte. Al treilea parțial s-a terminat cu scorul de 21-13 în favoarea trupei lui Mihai Silvășan, iar ultimele 10 minute au fost o cursă nebună de a trimite meciul în prelungiri. Alb-negrii au reușit să-și adjudece parțialul (21-11) și să termine la egalitate, scor 77-77, după cele 40 de minute regulamentare.

Prima repriză a prelungirilor s-a terminat 8-8, dar în ultimele cinci minute de joc Steaua a fost mai inspirată, Watson a ratat nepermis de la libere și vicecampioana României s-a impus la Cluj pentru prima oară din 2016 încoace. Conducătorul de joc Giordan Watson a marcat 21 de puncte, dar a fost insuficient pentru a aduce un nou succes echipei clujene. Înfrângerea nu schimbă deloc configurația clasamentului. U-BT a preluat temporar poziția de lider cu 49 de puncte, în vreme ce Steaua este pe trei cu 47 de puncte.

Distribuie:

Postaţi un comentariu