Două victorii pentru ”U” în final de an

Foto: Dan Bodea

Echipa feminină de baschet a CS Universitatea Cluj a câștigat ambele partide disputate în weekend, în cadrul turneului de la București, parte a calendarului competițional al sezonului 2020/2021 al Ligii Naționale de Baschet. Universitarele din Cluj s-au impus cu scorul de 74-58 în fața formației Rapid București, într-un meci contând pentru etapa a IX-a.

Victoria, deși concludentă, nu a fost obținută cu una cu două de trupa lui Iannis Kukos. Primul sfert a aparținut clujencelor (14-9), dar giuleștencele au jucat cu credința că pot câștiga, până la final. Sfertul al doilea s-a terminat la egalitate, scor 14-14, iar cel de al treilea avea să fie definitoriu. Clujencele și-au adjudecat a treia secvență de joc cu 28-10 și tot efortul ulterior al bucureștencelor a fost inutil (25-18 pentru Rapid, în ultimul sfert).

În primul meci din turneul de la București, fetele lui Iannis Kukos s-au impus fără probleme în fața gazdelor de la Agronomia, scor 71-47. A fost o partidă fără istoric, clujencele dominând jocul de la prima, până la ultima sirenă. După un prim sfert adjudecat cu 15-8, universitarele au avut 10 minute în care au lăsat garda jos și Agronomia a dat senzația că poate reintra în meci. Chiar și așa ”U” Cluj și-a adjudecat și cea de a doua secvență (scor 18-16) și au continuat să defileze până la sfârșitul întâlnirii (20-15, respectiv 18-8 au fost scorurile sferturilor 3 și 4).

A fost ultimul turneu al anului în întrecerea feminină, Liga Națională urmând să se reia anul viitor. Cu 4 victorii și 5 înfrângeri în cele nouă partide disputate în această toamnă, ”U” Cluj încheie anul pe locul 6 al clasamentului, cu 13 puncte.

Distribuie:

Postaţi un comentariu