Două reprize distincte. Dinamo – CFR 0-2

Foto: Dan Bodea

CFR a câștigat disputa din Ștefan cel Mare, scor 2-0 cu Dinamo, și a trecut pe primul loc în clasament, cu un avans de două puncte în fața FCSB-ului. Până în minutul 18 nu s-a întâmplat nimic. CFR a avut posesie, Dinamo s-a apărat, încercând să dea lovitura tocmai pe tactica lui Dan Petrescu. Și totuși, în minutul 18 Nedelcearu a trimis periculos cu capul, Arlauskis a respins în față, iar Nascimento a reluat peste poartă. Situația s-a repetat la poarta lui Penedo în minutul 32.

Hoban a șutat în forță, din afara careului, mingea a lovit bara, iar Omrani nu a putut înscrie, deși se afla în poziție ideală. Câteva șuturi de la distanță și o intervenție periculoasă a lui Bokila (aproape de un autogol), au fost ultimele faze ale primei reprize. Evoluția CFR-ului s-a schimbat după pauză. În minutul 49 Deac a profitat de o neînțelegere în defensiva dinamovistă, i-a pasat lui Omrani, iar francezul a deschis scorul cu o execuție simplă din fața porții.

Cinci minute mai târziu Deac este faultat în careu și centralul Ovidiu Hațiegan dictează fără ezitare penalti. Transformă ”golgheterul” Culio și CFR-ul își asigura victoria. Dinamo a încercat să dea replica, dar Anton a ratat o ocazie uriașă, în minutul 63. După 69 de minute în care a evoluat penibil, fostul CFR-ist Bokila a fost înlocuit. Omrani a mai avut o șansă în minutul 76 dar șutul lui a fost respins de Penedo. Ultima fază importantă s-a petrecut în minutul 89 când Balde l-a umplut de sânge pe Katsikas. Victoria din Șetfan cel Mare i-a dat aripi lui Petrescu. Antrenorul CFR-ului a vorbit iar despre titlu.

”Când matematic vom fi în play-off, vom vorbi despre titlu. Nu suntem plăcuţi ochiului. Toţi jucătorii trebuie să se apere. Dacă nu faci faza defensivă nu ai nicio şansă să joci la mine. Am controlat jocul după pauză şi am controlat jocul până la final. Ştiam că Dinamo va risca dacă vom ține 0-0 cât mai mult. Am avut noroc că nu am primit gol în prima repriză”, a spus Petrescu. CFR Cluj a urcat pe primul loc în clasament, cu 40 de puncte, două peste FCSB (38) și patru în fața celor de la CSU Craiova (36).

Distribuie:

Postaţi un comentariu