Dorin Goga, ultimul fotbalist simbol al Universității Cluj, a renunțat la cariera sportivă!

Foto: Dan Bodea

Atacantul Dorin Goga a renunțat la cariera sportivă și va primi o funcție administrativă în cadrul clubului FC ”U” Cluj. Informația a fost confirmată de sursele Tansilvania Reporter. „A fost o discuție între Dorin și antrenorul Costel Enache și de comun acord au decis că așa e mai bine. Pot să confirm și faptul că în urma unei discuții cu directorul general, Daniel Stanciu, Dorin a acceptat să rămână în cadrul clubului, pe o poziție care va fi anunțată în curând de domnul Stanciu”, a declarat sursa Transilvania Reporter.

Ajuns la 36 de ani, Dorin Goga a evoluat în 11 meciuri în prima parte a sezounului în curs de Liga 2 și a marcat 2 goluri. Și a fost căpitanul Universității de la revenirea, în 2016, când echipa a fost înscrisă în Liga a 4-a. În vara anului trecut, alături de foștii săi coechipieri, Octavian Abrudan și Gabriel Giurgiu, au pus bazele unui club de fotbal pentru copii – U Evolution 2020.

Cel mai scump transfer din istoria Universității Cluj
Atacant cu pase sclipitoare, o disponibilitate imensă la efort, gleznă fină și tehnică desăvârșită în regim de viteză, Dorin Goga nu a fost vreun marcator pur sânge și nici nu a jucat în gura porții. Dorin a fost însă, unul dintre puținii fotbaliști români care au avut acceptul oricărui antrenor cu care a lucrat să se exprime liber în teren. Nu a avut o poziție fixă în echipă, dar a fost mereu fix acolo unde era nevoie de el.

Foto: Dan Bodea

Format la ”U” Cluj, Dorin Goga a știut mai bine ca oricine că locul Universității este în elită. Așa se face că atacantul nu a rămas insensibil la apelul celor care în 2016 au decis că ”U” e mai mult decât o echipă. Printre cei care au răspuns pozitiv la chemarea lui Ioan Ovidiu Sabău s-a numărat și Dorin. Vârsta, talentul și condiția fizică i-ar fi permis să joace la orice club din România, dar el a ales să se întoarcă acasă, să îmbrace tricoul echipei care l-a ajutat să devină unul dintre ce mai importanți fotbașiști români din ultimele două decenii.

Goga a debutat în tricoul alb-negru în 2003. Avea doar 19 și multe vise. Cinci sezoane a jucat în Liga 2 pentru ”U”. În momentul promovării, la finalul campionatului 2006/2007, Dorin era deja un jucător pe care conducătorii din fotbalul românesc puseseră demult ochii. Și-a dorit atât de mult să reușească alături de echipa lui de suflet încât și-a înfrânat orice tentație de a semna cu rivalele din Liga 1. Abia la finalul sezonului 2007/2008, din cauza situației precare a clubului, a acceptat să plece în Banat, la Poli Timișoara.

„Universitatea m-a propulsat în fotbalul mare. În tricoul lui <<U>> am debutat în prima ligă. Jucam fotbal, indiferent de adversarul pe care îl aveam. Din păcate, am retrogradat și tot atunci au apărut și problemele financiare. Transferul meu la Poli Timișoara a fost cea mai bună variantă la momentul respective și pentru mine, și pentru club”, a rememorat Dorin. Bănățenii au plătit în 2008 aproximativ 1,5 milioane de euro pentru fotbalist, ceea ce reprezintă și azi cea mai mare sumă de transfer al unui fotbalist al lui ”U”.

Dorin Goga este unul dintre puținii jucători (doar 4 în istoria de peste 100 de ani a clubului – Dorin Goga, Alexandru Păcurar, Octavian Abrudan și Takacs Rareș – n.a.), care a jucat pentru ”U” în toate cele 4 ligi și Cupa României. În alb și negru a contabilizat 31 de meciuri și 8 goluri în Liga 1 (un sezon), 151 de meciuri și 52 de goluri în Liga 2 (8 sezoane), 23 de meciuri și 16 goluri în Liga 3 (un sezon), 25 de meciuri și 37 de goluri în Liga 4 (un sezon). În total a bifat 11 sezoane pentru ”U”, 230 meciuri și 113 goluri.

În afară de Univesitatea Cluj, Dorin Goga a mai evoluat la Poli Timișoara, Rapid București, Hapoel Ramat Gan, Dinamo Tibilisi, Harbin Yiteng, ASA Târgu Mureș și ACS Poli Timișoara și are o selecție la echipa națională.

Distribuie:

Postaţi un comentariu