Donatas Tarolis Santa Szabolcs și Marquis Wright au plecat de la U-BT

Baschetbaliști Donatas Tarolis, Santa Szabolcs și Marquis Wright nu vor juca la campioana României la baschet masculin U-BT Cluj, în sezonul viitor.

Cea mai grea pierdere este de departe cea a lituanianului Tarolis, jucător care a devenit un veritabil lider pentru U-BT în cei doi ani petrecuți la Cluj. Deși conducerea clubului i-a porpus prelungirea contractului, acesta a refuzat motivându-și decizia prin aceea că așteaptă noi provocări.

Donatas Tarolis și-a luat rămas bun de la suporteri, coechipieri și oficialii campioanei printr-un mesaj emoționant postat pe pagina de Instagram a clubului Clujean.

”În primul rând, vreau să mulțumesc întregii echipe U-Banca Transilvania, de la jucători și până la conducere. Ultimii doi ani au fost speciali pentru mine, pentru că am avut ocazia să joc la această echipă și să câștig campionatul României.

A fost unul dintre cele mai frumoase momente din viața mea și nu voi uita niciodată această experiență. Am învățat multe, așa că vreau să le mulțumesc antrenorilor Duško Vujošević, Mihai Silvășan, Branko Ćuić și Andrei Bălan.

Au făcut o treabă foarte bună, ne-au unit și ne-au ajutat să devenim cei mai buni jucători cu putință. De asemenea, vreau să mulțumesc staff-ului medical din care fac parte Adrian Resteman, Csabi Mott si Tudor Pintea. Ei au avut grijă de noi și de sănătatea noastră în permanență.

Acum vine rândul să mă adresez suporterilor, care au fost incredibili. A fost o plăcere să joc pentru voi și să contribui la câștigarea trofeului. L-am adus acasă, acolo unde trebuie să fie. O să îmi fie dor de toată lumea și sper să ne revedem curând!”, a spus baschetbalistul.

Santa Szabolcs a ales să revină la echipa din orașul natal, Târgu Mureș. La fel ca și Tarolis și Wright, Szabolcs a fost un jucător determinant pentru U-BT în sezonul precedent în care alb-negrii și-au adjudecat trofeul de campioană.

”A fost un vis devenit realitate ca la întoarcerea mea să câștigăm din nou titlul. A fost un sezon greu din toate punctele de vedere, însă cea mai frumoasă medalie ne-a răsplătit.

Îmi pare rău că nu am putut să jucăm în grupele Champions League și că nu am câștigat Cupa României, dar rămân cu amintirea bucuriei câștigării titlului alături de fani, care ne-au împins de la spate tot sezonul. Mă refer în special la momentul semifinalelor, când au revenit în sală și au stat lângă noi la propriu.

Am luat decizia de a mă întoarce acasă, la Mureș, în primul rând din cauza familiei și în al doilea rând deoarece cred în proiectul de acolo. Sper ca de data aceasta să avem succes și să pun umărul la readucerea echipei orașului meu natal acolo unde îi este locul.

Le mulțumesc colegilor și staff-ului pentru încredere! Văd că U își construiește o echipă foarte bună, le doresc tot binele din lume și un sezon excelent, iar fanilor le transmit să o țină tot așa. Haide U și de mere și de nu!”, a spus Santa.

Și americanul Marquis Wright își caută echipă. Wright a sosit la Cluj-Napoca în locul lui Mike Dixon la mijlocul lunii februarie și a strălucit în special în Play-Off, încheind un sezon de succes alături de U-B. ”Pe această cale, clubul nostru îi mulțumește lui Wright și îi dorește mult succes în carieră!”, au transmis oficialii campioanei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu