Donatas Tarolis a semnat un nou contract cu U-BT. Echipa clujeană va reprezenta România în preliminariile Basketball Champions League

Foto: Dan Bodea

Lotul echipei masculine de baschet U-BT prinde contur, iar sezonul viitor se anunță unul de forță pentru alb-negri care au primit acordul federației internaționale să reprezinte România în preliminariile Basketball Champions League. După un sezon 2019/2020 încheiat abrupt prin suspendarea campionatului din cauza pandemiei de coronavirus, jucătorii și oficialii clubului ardelean nu concep să nu ridice deasupra capului trofeul de campioni la capătul stagiunii 2020/2021 ce va debuta în octombrie.

MVP Donatas a prelungit contractul
În aceste condiții oficialii U-BT lucrează intens la conturarea unui lot competitiv care să poată să lupte pe toate cele trei fronturi – Liga Națională, Cupa României și Basketball Champions League. Ultimul sportiv care a parafat o nouă înțelegere cu trupa lui Mihai Silvășan este lituanianul Donatas Tarolis, unul dintre cei mai spectaculoși baschetbaliști din campionatul României.

Donatas a împlinit, pe 30 martie, vârsta de 26 de ani. El măsoară 2.03 metri şi poate fi folosit pe poziţia de extremă de forţă. Baschetbalistul s-a născut în Gargždai şi a debutat în 2011 la echipa oraşului natal. Apoi a fost remarcat de puternica Žalgiris, acolo unde a jucat în perioada 2013-2015. Mai mult, în 2017, Tarolis s-a regăsit în naţionala Lituaniei, care a câştigat medaliile de aur la Universiada din Taipei, Taiwan.

Foto: Dan Bodea

În stagiunea precedentă a Ligii Naționale, balticul a înregistrat medii de 14.5 puncte, 4.8 recuperări, 2.1 pase decisive și un indice al eficienței de 17.6. El s-a evidențiat și în finala Cupei României, atunci când a fost desemnat „Player of the Game”. Împotriva orădenilor, Donatas a strâns 10 puncte, 7 recuperări și 3 pase decisive. „Sunt extrem de fericit că voi face parte din familia U-BT pentru încă un sezon. De abia aștept să lupt pe teren pentru echipă, oraș și suporteri. Cu toții vrem să ne îndeplinim obiectivele!”, a declarat Donatas pentru site-ul oficial al clubului clujean.

Două tururi preliminare în Liga Campionilor
U-BT Cluj-Napoca era pe locul 1 în clasamentul Ligii Naționale de Baschet Masculin și chiar dacă trofeul și medaliile de campioni nu au fost decernate în acest an, campionatul fiind suspendat, trupa clujeană va reprezenta țara noastră într-una dintre cele mai puternice întreceri intercluburi de pe Bătrânul Continent – Basketball Champions League.

Până să ajungă în grupele acestei competiții, echipa antrenată de Mihai Silvășan va trebui să treacă de două tururi preliminare. Alte 15 echipe se vor lupta pentru un loc în grupe, între potențialele adversare ale alb-negrilor numărându-se mai vechile cunoștințe Tsmoki Minsk, Balkan Botevgrad sau Donar Groningen, echipe pe care clujenii le-au înfruntat în ultimii ani în competițiile continentale.

În faza grupelor Basketball Champions League sunt deja calificate 28 de echipe, multe dintre ele cu un palmares impresionant – Fortitudo Bologna, Lietuvos Rytas Vilnius, Galatasaray Istanbul, Zaragoza, Dinamo Sassari, Iberostar Tenerife sau AEK Atena. Conform datelor furnizate de federația internațională, 25 de țări vor avea cel puțin o reprezentantă în Basketball Champions League, iar 14 dintre acestea, între care și U-BT, au încheiat sezonul precedent pe primul loc în campionatele lor.

Distribuie:

Postaţi un comentariu