Dominată ca niciodată cu Petrescu antrenor, CFR a câștigat meciul cu FCSB și și-a adjudecat, în mare, al treilea titlu la rând

Foto: Dan Bodea

Cel mai așteptat meci al Ligii 1, CFR – FCSB, s-a terminat cu victoria la limită a feroviarilor, scor 1-0, după autogolul lui Ovidiu Popescu din minutul 23. Trupa din Gruia a fost dominată categoric de gruparea roș-albastră, dar Arlauskis și-a salvat echipa în momente dificile și CFR s-a distanțat la 7 puncte în fața vicecampioanei FCSB și se poate încununa campioană dacă testul pozitiv de COVID-19 al medicului echipei FC Botoșani va fi confirmat în zilele următoare.

În Gruia, cele două oponente au căutat drumul spre poarta adversă încă di debutul partidei. Olaru a șutat din afara careului, dar nu l-a surprins pe Arlauskis. În replică, Costache a trimis cu capul pe lângă poarta lui Vlad. Oaspeții au fost prinși total nepregătiți la un corner (min. 23), și Popescu a deviat imparabil, în proprie poartă, o centrare a lui Djokovic.

În minutul 34, Deac a șutat tare, dar puțin pe lângă poartă. În minutul 39 Man și Coman au irosit o dublă ocazie pentru FCSB, Arlauskis reușind de fiecare dată să pareze șuturile adversarilor.
Repriza a doua a fost controlată de tot de FCSB, dar primii care puteau să înscrie au fost tot CFR-iștii. Rondon a trimis în plasa laterală din interiorul careului. În minutul 65 Denis Man a șutat din întoarcere, dar lituanianul din poarta gazdelor și-a reconfirmat valoarea. Rondon la pus din nou la încercare pe Vlad, însă goalkeeper-ul oaspeților a respins în corner.

FCSB și-a intensificat dominarea, dar nu și-a mai creat ocazii cu adevărat periculoase decât în minutul 94 când Moruțan a pătruns impetuos, a centrat în fața porții pentru Nedelcu, dar Susic a respins în corner. S-a terminat 1-0 pentru CFR, și FCSB mai așteaptă încă cel puțin un sezon pentru un nou titlu.

„Sunt foarte nemulțumit de acest meci. Doar de rezultat sunt mulțumit. Dacă nu era Arlauskis pierdeam cu 5-3 sau 5-2. Sunt nemulțumit de toți, chiar și de mine, poate nu am pregătit cum trebuie meciul. La cum am jucat azi, pierdem șapte meciuri la rând. De când sunt eu antrenor la CFR nu am văzut echipa asta așa slabă.

Nu ne-a făcut Sevilla așa, nu ne-a făcut Lazio. Nu am reușit să-i fac să înțeleagă cât de greu e meciul. Nu am crezut că o să stau aici de dimineață până seara să pregătesc meciul și echipa să arate în halul ăsta. Nu am fost agresivi. Pe final, eram convins că la cornerul ăla o să luăm gol. Cel puțin un egal merita FCSB. De când sunt eu antrenor, este prima dată când ne domină așa, cu toate că noi avem o echipă experimentată”, a răbufnit Dan Petrescu, la finalul întâlnirii.

Distribuie:

Postaţi un comentariu