Trei juniori de la academia de Fotbal ”U” – Luceafărul au participat la Mondialul Academiilor Juventus. Vlad Oargă a fost declarat cel mai bun jucător al Academiei din România

Denis Crișan a reprezentat alături de Vlad Alexandru Oargă Academia de Fotbal ”U” - Luceafărul Cluj, la Campionatul Mondial al Academiilor Juventus

Denis Andrei Crișan, Andrei Ciortea și Vlad Alexandru Oargă, toți trei legitimați la Academia de Fotbal ”U” – Luceafărul Cluj, au participat la Campionatul Mondial al Academiilor Juventus. La startul evenimentului sportiv s-au înscris 85 de echipe din 28 de țări aflate pe 6 continente. Micuții fotbaliști români au triumfat în finala Juventus Academy World Cup 2019 la sfârșitul săptămânii trecute, învingând în finala de la Allianz Stadium, cu scorul de 5-2 o echipă belgienană de la Academia Belux.

Este o performanță uriașă, în condițiile în care România a fost invitată în premieră să participe la turneul final. România a fost reprezentată la Mondialul Academiilor Juventus de două echipe la categoria de vârstă 2008-2009 și una la categoria de vârstă 2006-2007. Toate trei au reușit să treacă de grupele de calificare, să învingă în optimi și să se califice în sferturile de finală. Iar una dintre ele a câștigat trofeul.

„Suntem campioni mondiali și așa ceva este incredibil, mai ales că încă nu am deschis Academia. Finala a fost un meci fabulos, iar băieții au luptat, cum se spune, până la moarte. Au mentalitate de campioni și e treaba noastră să îi motivăm ca să devină campionii de mâine, care să ne scoată pe străzi de bucurie”, a declarat Luigino Pellegrini, cel care a adus conceptul Juventus Academy în România.

Foto: Ștefan Martinescu

La rândul lui, Vlad Oargă (foto), de la Academia de Fotbal ”U” – Luceafărul Cluj-Napoca, declarat Cel mai bun jucător al Academiei Juventus din România, a apreciat nivelul foarte bun al adversarilor. „Au fost buni, tehnici, înalți, au dezvoltate foarte bine relațiile de echipă”, a declarat Vlad Oargă, care a terminat al patrulea în topul golgeterilor turneului, cu 9 reușite.

În România, Juventus Academy își are baza de pregătire în București, dar o tabără de fotbal va fi organizată și la Cluj-Napoca, la jumătatea lunii iulie. Juventus Training Camp (JTC) România – ediția Summer 2019 este deschisă copiilor cu vârste între 6 și 13 ani, iar evenimentul va avea loc în perioada 8-13 iulie 2019, în baza sportivă a Universității Babeș-Bolyai – Parcul sportiv universitar „Iuliu Hațieganu”, iar ceremonia de deschidere se va derula pe Cluj Arena, unde se va desfășura și un antrenament demonstrativ.

JTC este un program multianual de pregătire în stilul și metodologia Juventus, cu antrenori italieni de la școlile de fotbal Juventus și specialiști din România, adus în țara noastră de Luigino Pellegrini, fostul impresar al lui Roberto Baggio.

Fiecare copil înscris la Juventus Academy București primește echipament original Juventus, beneficiază de asigurare medicală individuală și participă la trei antrenamente și un meci de fotbal săptămânal. De asemenea, vor fi organizate mai multe activități educaționale pentru copii și părinții acestora: cursuri de limba italiană, campanii și evenimente anti-bullying, întâlniri cu psihologii Academiei și cursuri de nutriție.

Distribuie:

Postaţi un comentariu