Doi jucătorii „indezirabili” au marcat în victoria CFR-ului (4-1) de la Voluntari

Foto: Dan Bodea

CFR a legat al doilea succes la rând și așteaptă cu încredere manșa tur a confruntării cu Maccabi din Liga Campionilor. Feroviarii s-au impus fără nicio problemă, scor 4-1, în fața proaspetei promovate Academica Clinceni, într-un meci disputat la Voluntari, în cadrul etapei a doua a Ligii 1. Scorul nu lasă loc de interpretări.

Vișiniii au deschis scorul prin Mike Cestor (min. 11), scăpat din marcaj de apărătorii ilfovenilor. După alte patru minte de joc Păun a centrat perfect la colțul scurt, Itu a deviat pe colțul lung unde Costache a apărut la finalizare și a dus scorul la 2-0. Gazdele s-au apropiat o singură dată de poarta lui Arlauskis, în minutul 22, când au obținut o lovitură liberă din poziție bună, dar șutul a trecut pe lângă.

La ultima fază a primei reprize scenariul s-a repetat. Păun a trimis o nouă centrare în suprafața de pedeapsă a gazdelor, Mureșan nu a reușit să trimită spre poarta adversă, apoi Costache a trimis o minge moale în careul de șase metri al lui Calancea și Itu (foto, primul din stânga) a trimis nestingherit în plasă, uitat de fundașii Academicii, la plimbare, prin careul propriu.

Interesant este că atât Costache, cât și Itu, sunt fotbaliști pe care Dan Petrescu îi trimite în teren obligat de regula jucătorilor U21. De altfel, tehnicianul CFR-ul chiar a spus despre cei doi că în lipsa obligativității de a-i trimite în teren, ar fi doar soluții de rezervă, nicidecum titulari în echipa CFR-ului. Bucuria marcării primului gol pentru vișinii l-a sufocat pe Itu care a fost schimbat la pauză cu Luis Aurelio.

Din minutul 58 ilfovenii au evoluat cu un om mai puțin, iar feroviarii nu au mai forțat. Și totuși, a venit și golul 4, autor Louis Aurelia, care a punctat cu o deviere de efect care a trecut prin visătoarea apărare a gazdelor. Academica a înscris și ea, în minutele adiționale, când Dobrescu l-a surprins pe Arlauskis cu un șut la colțul scurt. Pentru CFR urmează manșa întâi din turul doi preliminar al Ligii Campionilor. Feroviarii primesc, miercuri, vizita grupării Maccabi Tel Aviv.

Distribuie:

Postaţi un comentariu