Doar Cristina Laslo prinde lotul de EURO

Echipa națională feminină de handbal a României pregătește participarea la turneul final al Campionatului European care ar fi trebuit să fie găzduit de Norvegia și Danemarca. Spunem ar fi trebuit pentru că între timp Norvegia a notificat forul continental că nu mai poate organiza competiții sportive din cauza evoluției accelerate a pandemiei de coronavirus.

Între timp, selecționerul României, Bogdan Burcea, a anunțat lotul lărgit, de 21 de jucătoare care vor efectua perioada de pregătire centralizată dinaintea europeanului din nordul continentului. Între acestea se regăsește și clujeanca Cristina Laslo. Doar 18 din cele 21 de sportive vor face deplasarea la turneul final.

La precedentul stagiu de pregătire primiseră convocări și Raluca Petruș, de asemenea handbalistă născută în Cluj, dar și Rebeca Necula, sportivă legitimată la CS Universitatea. Cum evoluțiile din Liga Națională ale clujencelor au fost mai mult decât simbolice, Necula a ieșit, cel puțin temporar din planurile selecționerului Burcea, la fel ca și Raluca Petruș.

Turneul final al Campionatului European de handbal senioare se va desfășura în perioada 3-20 decembrie cel mai probabil doar în Danemarca, după retragerea Norvegiei. Lotul lărgit al Românie pentru următorul stagiu de regătire centralizată este următorul:

Portari: Denisa Dedu, Iulia Dumanska, Ana Maria Măzăreanu
Extreme stânga: Nicoleta Dincă, Ana Maria Iuganu, Alexandra Dindiligan
Interi stânga: Cristina Neagu, Anca Polocoșer, Alexandra Severin
Centri: Eliza Buceschi, Ana Maria Țicu, Cristina Laslo, Andreea Popa, Andreea Rotaru
Interi dreapta: Laura Popa, Ana Maria Savu
Extreme dreapta: Laura Moisă, Sonia Seraficeanu
Pivoți: Crina Pintea, Lorena Ostase, Raluca Băcăoanu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu