Disperare la paroxism. Petrescu a umilit un junior, apoi i-a jignit pe medieșeni pentru că și-au apărat corect șansele

Foto: Dan Bodea

Ultimul meci al etapei a doua din faza play-off a Ligii 1 a consemnat un eveniment nedorit și s-a terminat așa cum a început, nedecis (0-0). Însă, meciul și rezultatul contează mai puțin, prea puțin, după ce am asistat la cea mai mare umilință la care putea fi supus un sportiv. Anunțat titular, Alin Fica, un jucător de numai 18 ani, a fost înlocuit după doar 24 de secunde de la primul fluier al arbitrului Cătălin Găman.

Gestul incalificabil al antrenorului Dan Petrescu vine în contextul în care tehnicianul CFR-ului a realizat, după doi ani de când pregătește gruparea feroviară, că FRF obligă cluburile din Liga 1 să înceapă orice meci cu doi jucători sub 21 de ani în primul 11. Înțelegând penibilul gestului său, Petrescu a încercat să-și explice decizia.

„Eu am fost penibil, să scot un jucător tânăr și i-am luat moralul. Dar asta e realitatea și nu am ce să fac, am nevoie de jucători. Noi avem foarte mulți jucători de valoare care stau în tribună și mi-e greu. Am hotărât să-l bag repede pe Adiță <<Constantin Adrian Alexandru Păun – n.a.>> și să nu mai pierd timpul. Normal că am vorbit cu el <<Alin Fica, jucătorul umilit – n.a.>>, dar degeaba am vorbit”, a declarat Petrescu la conferința de presă de după meci.

Scuzele antrenorului care își asumă cucerirea ultimelor două titluri sunt mai mult decât jalnice, dar Petrescu nu s-a mulțumit doar cu atât și și-a continuat prestația dezamăgitoare certându-i pe jucătorii și staful echipei din Mediaș pentru că și-au apărat șansele și au obținut un punct în meciul cu campioana Ligii 1.

„E clar, eu nu cred că vom câștiga acest campionat. Sunt prea multe lucruri care se-ntâmplă. N-am înțeles sacrificiul ăsta al lor pentru un punct. Punctul ăsta nu-i ajută prea mult. Dar sperăm să joace la fel în continuare, cu determinarea asta. Marius Constantin a fost jucătorul meu în China, când evoluează împotriva mea e cel mai bun de pe teren. Să facă la fel și la meciurile viitoare. Ei n-au contat mai deloc în atac, au jucat să ia un punct. Sper că la fel vor juca acasă cu celelalte echipe din play-off”, a răbufnit Petrescu.

Altfel, meciul nu a fost unul spectaculos, ci dimpotrivă, în nota obișnuită a CFR-ului care a acoperit perfect terenul, a apărut periculos în careul advers, doar că nu au mai reușit să înscrie, și nici nu au primit vreun penalti, deși Omrani și-a încercat norocul. În ciuda pesimismului lui Dan Petrescu și a conspirațiilor pe care și le închipuie la tot pasul, CFR e lider în clasamentul play-off-ului, cu 30 de puncte, patru mai multe decât FCSB și U Craiova.

La sfârșitul acestei săptămâni feroviarii vor primi vizita celor de la FCSB. Meciul se va disputa cu porțile închise din cauza amenințării coronavirus.

Distribuie:

Postaţi un comentariu