Deținătoarea Cupei Românie, în pericol să nu-și poată apăra trofeul! 8 cazuri de COVID-19 la U-BT

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Conducerea clubului U-BT Cluj-Napoca a anunțat că nu mai puțin de opt persoane, jucători și membri ai staff-ului, au fost depistați pozitiv pentru noul tip de coronavirus. Astfel, prezența clujenilor la turneul de la București, de la sfârșitul acestei săptămâni, când sunt programate meciurile din faza I a Cupei României, este pusă în pericol.

U-BT a participat în perioada 7-8 octombrie la Memorialul Elemer Tordai de la Sibiu, întreaga echipă fiind testată în prealabil. Mai exact, până la turneul amical de la Sibiu, echipa a fost testată de trei ori, de fiecare dată cu rezultate negative. Staff-ul și baschetbaliștii au fost testați înaintea cantonamentului din Serbia, înaintea deplasării din Bulgaria, respectiv pe 1 octombrie, înaintea meciurilor amicale cu CSM Oradea.

Întrucât partidele cu CSM Oradea s-au desfășurat în perioada 2-3 octombrie, oficialii clubului clujean au luat legătura cu organizatorii turneului de la Sibiu, care și-au dat acceptul pentru participarea clujenilor la eveniment, solicitând doar dovada testelor negative din data de 1 octombrie.

După revenirea de la Sibiu, sâmbătă, 10 octombrie, doi baschetbaliști au anunțat că prezintă simptome specifice COVID-19, astfel că staff-ul echipei a decis ca aceștia să nu se prezinte la antrenament, să rămână în izolare la domiciliu și să informeze permanent clubul asupra evoluției situației și a simptomatologiei. Ulterior, duminică, 11 octombrie, alți 2 sportivi au anunțat că prezintă simptome specifice COVID-19.

Luni, 12 octombrie, cei patru sportivi care au prezentat simptome au fost testați, rezultatele fiind pozitive. Acest lucru a fost comunicat imediat autorităților și Federației Române de Baschet, printr-o adresă oficială, și s-au efectuat testările pentru restul echipei și staff-ului în cursul dimineții de marți, 13 octombrie. Astfel, marți au fost descoperite încă patru cazuri pozitive de COVID-19, rezultând un total de 8 cazuri în cadrul U-BT (7 jucători și un membru al staff-ului).

Oficialii clubului au precizat prin intermediul unui comunicat că toți componenții echipei, depistați pozitiv, se simt bine și sunt în izolare la domiciliu. În continuare, clubul așteaptă deciziile din partea Direcției de Sănătate Publică Cluj, iar testele vor fi repetate joi, 15 octombrie. Până atunci, activitatea la prima echipă, dar și la formațiile de juniori care își desfășoară antrenamentele la BTarena, este suspendată.

Reamintim că la sfârșitul acestei săptămâni U-BT, deținătoarea Cupei, urma să evolueze, la București, contra echipelor CSM Galați, Dinamo-Știința București și BCMU FCA Pitești, în grupa A a Cupei României. Dinamo-Știința, adversara clujenilor din ultimul meci din grupă, a participat de asemenea la turneul de la Sibiu și este posibil ca și în lotul lor să apară cazuri de COVID-19. Reprezentanții clubului din Ștefan cel Mare au anunțat că jucătorii și staff-ul tehnic vor fi testați miercuri, 14 octombrie.

Distribuie:

Postaţi un comentariu