Deși are interdicție la transferuri, CFR-ul a avut un nume nou la reunire (galerie foto)

Foto: Dan Bodea

George Țucudean s-a prezentat la reunirea CFR-ului, după ce, în urmă cu aproape o jumătate de an anunțase că se renunță, temporar, la fotbal. Fostul golgheter al Ligii 1 a fost integrat repede în programul echipei și va face deplasarea în cantonamentul din Spania. La primul antrenament s-a prezentat și Golofca, dar acesta va face calea întoarsă la Botoșani pentru ultima parte a sezonului.

Mureșan, Mailat și Pașcanu, pe lista neagră
Singurul absent de la reunire a fost fundașul Kevin Boli, acesta urmând să se alăture lotului în perioada imediat următoare. Deși are interdicție de a face transferuri, din cauză că a încălcat fair-play-ul financiar, Dan Petrescu și-a făcut lista de achiziții, iar la polul opus, Alexandru Pașcanu, Răzvan Horj, Andrei Mureșan, Sebastian Mailat și Cătălin Golofca par să nu mai intre în planurile antrenorului.

Cel mai probabil Pașcanu va fi împrumutat, iar dacă nu i se va găsi echipă va fi exilat în Liga 3 la echipa secundă. Horj s-a înțeles deja cu o grupare din Ungaria, unde a mai evoluat în trecut, Andrei Mureșan a cerut să fie lăsat să plece, iar Mailat și Golofca nu au fost niciodată soluții în sistemul de joc al lui Petrescu. Ultimul se va întoarce la Botoșani, însă, CFR-ul tot va fi obligată să plătească 250.000 de euro, suma pentru care fusese achiziționat moldoveanul, dar au uitat să o plătească către FC Botoșani.

Billel e tot în lotul CFR-ului
Deși încearcă de mai bine de doi ani să-l vândă, Billel mrani s-a prezentat și el la reunire. Atacantul francez s-a pregătit normal, semn că „oferta” de 5 milioane de euro de la Sheffield a fost doar praf în ochii fotbalistului. Transferul francezului în Premiere League este puțin probabil, în condițiile în care numai în această toamnă Sheffield United a plătit nu mai puțin de 36,9 milioane de euro pentru transferul a trei atacanți, toți sub 24 de ani (scoțianul Oliver McBruine, 23 de ani, – 19,1 milioane de euro, francezul Lys Mousset, 23 de ani – 10 milioane și irlandezul Callum Robinson, 24 de ani – 7,8 milioane de euro). Damian Djokovic s-a prezentat și el la stadion, deși clubul avea pe numele lui singura ofertă concretă de transfer.

Două săptămâni în Spania
Liderul Ligii 1, CFR Cluj, va efectua în următoarea perioadă (11-25 ianuarie) un stagiu de pregătire centralizată în localitatea Benidorm din Spania. În cantonament vișiniii vor disputa și cinci meciuri amicale. Chiar dacă datele partidelor nu au fost făcute publice, se știu adversarii feroviarilor din stagiul de pregătire.

Astfel, CFR-iștii vor întâlni gruparea austriacă Florisdorfer AC locul 14 în liga a doua din Austria). În primul meci test cu adevărat important trupa lui Petrescu vor înfrunta multipla campioană a Rusiei, ȚSKA Moscova. Vor urma amicalele cu Arminia Bielefeld (liderul din liga a doua a Germaniei) și cu Ferencvaros Budapesta, liderul la zi în prima divizie a Ungariei și cel mai titrat club de fotbal din țara vecină (31 de titluri naționale și 23 de Cupe).

În sfârșit, în ultimul meci test din stagiul de pregătire din Spania, CFR va întâlni un adversar pe cât de exotic, pe atât de important în fotbalul sud-american, CS Emelec, locul 4 în prima ligă din Ecuador. Partida dintre Emelec și CFR Cluj va avea loc pe 25 ianuarie, la Alicante. După acest joc, vișiniii vor reveni la Cluj-Napoca unde, pe 2 februarie vor înfrunta principala contracandidată la titlul național, FCSB. Toto acasă vor disputa feroviarii și manșa întâi din 16-imile Europa League, pe 20 februarie, contra multiplei câștigătoare a trofeului, FC Sevilla.

Distribuie:

Postaţi un comentariu