Debut greoi pentru U-BT în Liga Națională

Foto: Dan Bodea

U-BT a debutat cu o victorie pe teren propriu în prima etapă a noului sezon al Ligii Naționale, învingând pe BCM U Pitești, scor 80-76. Cu moralul zdruncinat după eșecul din Israel, din manșa întâi a turului doi preliminar din FIBA Europe Cup, clujenii au marcat primii, s-au văzut egalați și apoi au defilat în primul sfert pe care l-au terminat în avantaj (24-13). Gazdele au abordat întâlnirea fără doi dintre jucătorii de bază, Washburn și Rasic, ambii având probleme medicale.

Foto: Dan Bodea

Sfertul al doilea a fost un galop de sănătate pentru BCM U Pitești care a reușit să reintre în meci. Astfel, la pauza mare s-a intrat la scorul de 40-37. Pentru ca dramatismul să atingă cele mai înalte cote, în sfertul al treilea trupa lui Mihai Silvașan s-a văzut condusă pe tabela de marcaj intrând în ultimele 10 minute ale partidei cu un deficit de trei puncte (59-62). Echilibrul s-a menținut și în ultima secvență de joc până în final când Vlad Moldoveanu a reușit să destabilizeze elanul piteștenilor cu o aruncare de la distanță. U-BT a câștigat greu, dar victoria este extrem de importantă în perspectiva returului din FIBA Europe Cup.

Foto: Dan Bodea

„Noi veneam după o deplasare lungă, în care nu am jucat cum trebuie iar moralul nostru nu era sută la sută, însă mă bucur că am stat în meci și ne-am luptat la victorie. Am avut doi-trei jucători care în momentele importante au ieșit în față și au reușit să ne apropie victoria. Ținând cont și de absențele pe care le-am avut azi, sunt foarte mulțumit cu această victorie, este foarte important să câștigi.

Washburn și Rasic ori au luat vreun virus, ori au mâncat ceva nepotrivit, Rasic a fost la spital, cu perfuzii, sunt deshidratați amândoi și, din păcate, nu i-am putut folosi, riscam să se accidenteze fiind slăbiți. Pentru meciul de miercuri sperăm să fie bine și să nu mai apară probleme”, a spus la finalul partidei Mihai Silvășan.

Revenit în această vară la U-BT Cluj, Kyndall Dykes a fost cel mai bun marcator al alb-negrilor cu 30 de puncte.

Distribuie:

Postaţi un comentariu