Debut furibund, 10 minute de coșmar și un final în care Dykes nu a mai făcut minuni

Foto: Dan Bodea

Cele mai bune echipe ale momentului în Liga Națională de Baschet Masculin (LNBM), U-BT Cluj-Napoca și CSU Sibiu s-au înfruntat în etapa a cincea din faza a doua a campionatului, iar victoria a revenit „Vulturilor” din Sibiu, scor 88-89, la capătul unui meci cu de toate. Primul sfert a fost cel mai spectaculos. Ambele echipe au greșit mult, dar au și înscris la foc automat, astfel că după 10 minute tabela indica un avans de 6 puncte pentru echipa lui Mihai Silvășan (28-22).

Foto: Dan Bodea

Susținuți frenetic din tribune baschetbaliștii clujeni au făcut un sfert doi extrem de slab. Sibienii au închis toate culoarele de pătrundere, gazdele au faultat mult, iar scorul a fost favorabil galben-albaștrilor la intrarea la cabine care nu doar că au întors rezultatul, dar au și terminat prima repriză cu un avans de 10 puncte (39-49). Staful tehnic al alb-negrilor nu a găsit soluțiile cele mai bune, iar în evoluția din teren a baschetbaliștilor s-a văzut o schimbare în bine.

Clujenii au recuperat nouă puncte și s-a intrat în ultima perioadă de joc la scorul de 66-67. Norocoși, de obicei, pe finalurile partidelor, clujenii nu au mai reușit acel forcing cu care și-a obișnuit suporterii. Bazându-se exclusiv pe realizările lui Kyndall Dykes, clujenii au așteptat o minune din partea americanului, dar oaspeții au avut și o doză mare de noroc și „Clasicul Transilvaniei” s-a încheiat cu victoria meritată a sibienilor. „Un meci așa cum ne așteptam, o luptă foarte intensă. Am jucat cu o echipă bună, îi felicit pentru victorie! Din păcate pentru noi, nu am reușit să fim la înălțime pe toată durata meciului, am încercat să fac niște schimbări și s-a văzut asta în teren.

Foto: Dan Bodea

În sfertul al doilea ne-au bătut 27-11, iar noi am avut două faulturi făcute, este inadmisibil, nu poți câștiga un meci, darămite campionate, dacă nu ești dispus la sacrificii pentru echipă și să iei decizii în momente dificile. În repriza a doua am jucat mai bine în apărare, nu am mai lăsat acele coșuri ușoare, a fost un meci echilibrat pe final, au fost câteva libere ratate și asta este”, a declarat Mihai Silvășan, pentru site-ul oficial. În clasament cele două echipe continuă să ocupe primele două poziții. CSU Sibiu are 34 de puncte, fiind urmați îndeaproape de U-BT (32p).

Etapa viitoare, clujenii vor evolua tot pe teren propriu, luni, 11 martie, în compania formației BCMU FC Argeș Pitești, ocupanta ultimului loc în Top 6, cu 27 de puncte.

Distribuie:

Postaţi un comentariu