Dat afară de CFR, Vâtcă de antrenează cu ”U” și se cere la FCSB

Sursa foto: digisport.ro

Cosmin Vâtcă, portarul care va împlini curând 38 de ani, a devenit prioritatea numărul unu pentru finanțatorul FCSB, Gigi Becali. Dat afară de CFR, la jumătatea lunii ianuarie, Vâtcă se antrenează de câteva zile sub comanda lui Adrian Falub, la Universitatea Cluj, dar nu ar spune nu unui transfer la vicecampioana FCSB.

Interesul roș-albaștrilor pentru Vâtcă s-a activat imediat după ce titularul postului de portar al bucureștenilor, Cristi Bălgrădean, a semnat cu CFR. Pentru ca mutarea să se poată materializa roș-albaștrii au nevoie de acceptul oficialilor Universității Cluj, club cu care Vâtcă a ajuns zilele trecute la un acord privind semnarea unui contract.

„O să mă gândesc foarte bine zilele acestea și voi lua o decizie. În fotbal se poate orice. Dacă mă gândesc bine am o datorie morală față de Gigi Becali, care a dat bani pe mine, când m-a luat de la Oțelul și am plecat gratis”, a spus Vâtcă pentru Prosport.

Interesul celor de la FCSB pentru achiziționarea lui Cosmin Vâtcă este exagerat, totuși, în condițiile în care portarul a fost în cea mai mare parte a carierei a doua opțiune pentru echipele la care a evoluat.

Născut la Turda, în 1982, Vâtcă a debutat în fotbalul mare la FC Bihor (în sezonul 2001/2002), pentru care a bifat 45 de prezențe în cinci ani. A fost titular în perioada 2004-2005 după care a fost achiziționat de Oțelul Galați. S-a impus repede și în echipa de la malul Dunării, dar în 2007 a fost cumpărat de Steaua pentru care a jucat un singur meci, în Cupa României, într-un an și jumătate.

A fost cedat gratis la Gaz Metan Mediaș și a fost titular o jumătate de sezon, după care a prins rădăcini pe banca de rezerve. A urmat o jumătate de sezon, tot rezervă, la Rapid, apoi un an și jumătate la Viitorul Constanța pentru care a bifat 21 de meciuri, fiind și în acest caz preponderent a doua opțiune pentru postul de portar.

A mai prins șase luni la Gaz Metan (ianuarie-iunie 2014), fără să contabilizeze vreun minut pe terenul de joc, apoi a fost achiziționat de CFR Cluj, în vara anului 2014. Încă de la început Cosmin Vâtcă a avut statutul de rezervă, uneori chiar al treilea portar din lotul feroviarilor. Concret, în cei cinci ani petrecuți la CFR, Cosmin Vâtcă a adunat doar 25 de meciuri, dar și-a trecut în palmares două titluri de campion, o Cupă și o Supercupă a României.

Trăgând linie, în cei 20 de ani de carieră Cosmin Vâtcă a adunat 208 meciuri (în Liga 1, Liga 2, Cupa României și Cupa Ligii), având în medie 10,4 meciuri jucate într-un an calendaristic.

Distribuie:

Postaţi un comentariu