Dan Petrescu vrea titlul acum!

Foto: Dan Bodea

Președintele Federației Române de Fotbal (FRF), Răzvan Burleanu, a anunțat că nu se pune problema ca întrecerile interne de fotbal să se încheie în perioada imediat următoare și că trofeul de campioană nu va fi atribuit omologându-se clasamentul la zi, sau cel de la finalul sezonului regulat. În ambele ipoteze actualul lider al Ligii 1, CFR Cluj, ar fi fost echipa laureată.

Decizia FRF și a LPF de a relua meciurile din primul eșalon la jumătatea lunii mai nu este însă, pe placul antrenorului Dan Petrescu. Tehnicianul care de câteva săptămâni este „în război” cu FRF consideră că echipa lui ar trebui desemnată campioana României acum, iar meciurile care au mai rămas de disputat în faza play-off să fie anulate.

„Spre deosebire de alte ligi din Europa, noi am jucat deja tur-retur în România, deci nu s-ar supăra nimeni dacă s-ar încheia așa cum a fost (la finalul sezonului regulat – n.a.). Ar fi logic, nu ar fi nimic împotriva fotbalului. Să se ia ce a rămas jucat până acum, știți ce supărat sunt eu cu play-off-ul ăsta. Dacă termini campionatul pe primul loc înainte de play-off, nu ai niciun avantaj. În primul rând ți se taie punctele, ți se iau golurile”, a spus Dan Petrescu într-o intervenție la Digisport.

Antrenorul care a cucerit cu CFR titlul în 2018 și a contribuit la titlul din 2019 când a preluat echipa la finalul sezonului regulat pe prima poziție a clasamentului conducând-o în play-off, se teme că din cauza pauzei competiționale foarte lungi, echipa lui nu va fi pregătită la nivelul dorit de el.

„Nu cred că în următoarele două luni se va juca fotbal în România. Eu sunt mai realist. Poate atunci începem să ne antrenăm, nu să jucăm. Logic ar fi să te antrenezi cât ai stat! Ai stat o lună, să ne antrenăm o lună”, a mai spus Petrescu.

Competițiile fotbalistice din România, întrerupte inițial până la 31 martie, au fost suspendate printr-o decizie a Comitetului de Urgență al Federației Române de Fotbal cel puțin până la momentul ridicării stării de urgență. Aceasta a fost decretată la 16 martie de președintele Klaus Iohannis pentru o perioadă de 30 de zile ca urmare a pandemiei de coronavirus.

Distribuie:

Postaţi un comentariu