Dan Petrescu, depistat pozitiv la testul pentru COVID-19. CFR a ajuns la 13 cazuri de infectare

Foto: Dan Bodea

Antrenorul campioanei CFR Cluj, Dan Petrescu a fost depistat pozitiv la testul COVID-19. Tehnicianul este a 13-a persoană purtătoare a virusului SARS-COV 2 din lotul feroviarilor. Până în prezent fiind testați pozitiv șapte jucători și șapte membri ai staff-ului tehnic, gruparea ardeleană fiind al doilea focar de COVID, după Dinamo unde sunt nu mai puțin de 21 de persoane infectate.

În aceste condiții tot mai multe cluburi insistă pe lângă FRF și LPF pentru oprirea sezonului, caz în care soluția ar fi ca trofeul de campioană să se acorde pe baza unui clacul a procentului de puncte câștigate în funcție de numărul de meciuri jucate. Dacă se va apela la această soluție CFR va fi desemnată campioană a Ligii 1 având o medie de două puncte câștigate în fiecare partidă. Într-un astfel de clasament Universitatea Craiova ar avea o medie de 1,97 puncte pe meci.

„Până acum am fost avocatul Ligii 1, dar trebuie să acționăm foarte ferm! LPF și FRF trebuie să dispună urgent anchete, care să corecteze aceste comportamente, să sancționeze și să corecteze aceste comportamente. Asta dacă vor să încheie competiția. Îmi pare foarte rău să o spun.

Sunt șase zile de când avem primul mare focar din fotbalul românesc. Mă așteptam ca echipele care au probleme generate de COVID-19 să recurgă la prima posibilitate prevăzută în ordinul de ministru, acel cantonament cu izolare. Acel cantonament își asigură protejarea jucătorilor și a staff-ului tehnic. Unele cluburi se întrec în testări. S-ar putea să avem mai multe teste COVID-19 decât meciuri! Ceea ce este ineficient. Cele mai bune măsuri sunt distanțarea, protejarea, izolarea.

Mai sunt trei meciuri în play-off! La o echipă, jucătorii fac naveta câte 60-70 de kilometri, se antrenează, după care merg înapoi acasă. În condițiile în care cluburile pun în pericol sănătatea sportivilor, există această posibilitate să avem o intervenție mai fermă. Nu-mi doresc să ajung acolo. Trebuie să se vadă acțiune”, a avertizat Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, într-o intervenție la Digi Sport.

Jucătorii Alexandru Păun, Grzegorz Sandomierski, Alexandru Petrilă, Cătălin Golofca Cristi Manea și Cristi Bălgrădean, plus Cristian Moldovan, antrenorul cu portarii, Cristian Dragota, preparatorul fizic, antrenorul secund Costin Curelea, kinetoterapeutul Radu Pralea, Cristian Aldea, membru al staff-ului tehnic și Dan Petrescu șunt CFR-iștii purtători ai virusului SARS-COV 2. Și Damjan Djokovic este suspect de Covid-19, însă testele efectuat de acesta au fost declarate neconcludente.

Distribuie:

Postaţi un comentariu