Dan Petrescu dă credit la La Valeta unui jucător care nu are niciun meci în tricoul CFR-ului

Foto: Dan Bodea (arhivă)

CFR dispută miercuri, de la ora 22:00, primul meci din noua ediție a Ligii Campionilor, în deplasare cu FC Floriana. Feroviarii pornesc cu prima șansă în disputa din Malta, însă Dan Petrescu susține că gazdele au la fel de multe șanse de calificare. Tehnicianul campioanei Ligii 1 a anunțat și cine este noul titular în poarta feroviarilor după plecarea lui Giedrius Arlauskis.

Deși nu a disputat niciun meci oficial în tricoul CFR-ului, Cristi Bălgrădean este alegerea lui Petrescu pentru noul sezon. „Ceilalți doi jucători pe care îi mai avem sunt foarte tineri și nu au experiență pentru un asemenea meci”, a punctat Petrescu.

Antrenorul vișiniilor a certat pe toată lumea înaintea meciului cu Floriana. Petrescu crede că CFR nu este favorită în Malta în ciuda faptului că întreg lotul adversarei valorează mai puțin decât Djokovic și Bordeianu la un loc. Cea mai mare nemulțumire a lui an Petrescu este faptul că partida se va juca pe u suprafață sintetică de proastă calitate.

„Nu suntem favoriți, după părerea mea, șansele de calificare sunt egale. Nu mai spun că jucăm pe un teren sintetic. De ce jucăm pe un teren sintetic? Lângă cel sintetic aveți un teren cu iarbă unde se poate juca fotbal. Chiar nu înțeleg de ce se întâmplă asta! Nu e bun (terenul sintetic pe care se va juca meciul – n.a.) ca cel de la Astana, ci e foarte rău, ca cel de la Chiajna”, a spus antrenorul CFR-ului.

Petrescu adoptă tactica patentată deja, de adormire a adversarului, încă de la repriza de declarații. „Echipa din Malta e o echipă foarte bună! De fapt, nu mergem în Malta, ci în America de Sud. Sunt 10 titulari străini și un maltez care joacă în națională. Nu are nicio treabă cu Malta. O să vedeți mâine (miercuri, 19 august – n.a.) 4 brazilieni, 3 argentinieni, un senegalez și doi italieni”, a spus Petrescu pe Aeroportul Internațional Cluj.

Păun, Djokovic și Omrani sunt principalele absențe din lotul lui Dan Petrescu. FC Floriana – CFR este programat, miercuri, de la ora 22:00, și contează pentru primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Meciul se joacă într-o singură manșă.

Indiferent de rezultatul partidei CFR își va continua aventura europeană, în Europa League, vișiniii urmând să intre, în cazul unui eșec, pe ruta campioanelor și va întâlni alte echipe eliminate din primul tur preliminar al UEFA Champions League. Dacă va trece de Floriana, CFR va întâlni în turul doi preliminar al UCL pe Dinamo Zagreb, pe teren propriu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu