Dan Petrescu a notificat clubul să-i plătească restanțele

Foto: Dan Bodea

Antrenorul campioanei Ligii 1, Dan Petrescu, a notificat clubul CFR Cluj solicitând să-i fie achitate restanțele financiare, anunță Prosport. Astfel, tehnicianul care a cucerit trei titluri consecutive cu gruparea feroviară se alătură jucătorilor Kevin Boli și Damjan Djokovic, acesta din urmă fiind la a treia notificare.

Datoriile clubului către jucători și staff-ul tehnic sunt de ordinul milioanelor de euro, în ciuda declarațiilor lui Marius Bilașco, directorului departamentului de scouting, care susținea zilele trecute că restanțele financiare nu sunt chiar atât de mari.

„Există o datorie la jucători, o întârziere de 10-12 zile, care cred că se va achita în această săptămână (săptămâna trecută – n.a.). Primele de meci trebuie achitate până la 30 de octombrie 2020, conform contractelor. Dacă patronul a dorit să dea o parte din bonusuri la finalul anumitor luni, a fost doar dorința lui. A vrut el să facă asta. Sunt șase sau șapte prime neplătite către jucători.

Toți jucătorii și-au luat mereu toate bonusurile, de trei ani de zile, de când sunt eu la CFR Cluj. Pe luna aprilie se va lua în condițiile în care echipa se va califica în grupele unei competiții europene. A fost o înțelegere cu fotbaliștii, împreună cu conducerea. Majoritatea jucătorilor au fost la întrunire și au fost de acord. Restul lunilor sunt achitate, inclusiv mai”, a explicat Bilașco, la Digisport.

Oficialul CFR-ului a fost contrazis imediat de Emilian Hulubei, președintele AFAN (Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România). Șeful sindicatului fotbaliștilor nu a inclus gruparea clujeană între cluburile care își respectă angajamentele față de jucători.

„Cred că mai sunt 3 sau 4 cluburi în Liga 1 care mai plătesc la timp. CFR nu e printre ele. Sunt multe bonusuri de plătit la sfârșitul sezonului, bonusuri de clasare în campionat, de meciuri jucate, 50 la sută se dau în timpul campionatului și 50 la sută după campionat”, a spus Emilian Hulubei.

Atât Dan Petrescu, cât și Djokovic și Boli mai au contract cu CFR până în 2022, dar ar putea pleca liberi în cazul în care conducerea clubului nu își va achita restanțele către aceștia. Kevin Boli a depus memoriu la FRF susținând că este neplătit de mai bine de 90 de zile, iar Damjan Djokovic este la al treilea memoriu împotriva clubului. De fiecare dată CFR și-a achitat la limită datoriile către croat.

Dan Petrescu a lăsat să se înțeleagă că Varga a vrut să-l dea afară
Relația dintre antrenorul campioanei Ligii 1 și finanțatorul clubului nu este cea mai cordială, însă, Nelu Varga nu-l poate da afară pe Petrescu fără să-i achite clauza de reziliere în valoare de două milioane de euro. Tehnicianul a lăsat să se înțeleagă că Varga ar fi avut o încercare să-l demită, imediat după eșecul cu Universitatea Craiova (2-3, din 28 iunie).

„Un antrenor de fotbal are contract. Dar dacă e dat afară, ce poate să facă? Să mă dea afară! Eu am contract, clauze. Eu mai am încă doi ani pe hârtie. La CFR Cluj, în comparație cu Barcelona, Real, AC Milan sau Inter, n-ai voie să pierzi niciun meci. Eu îl avertizez pe antrenorul care ar veni… dacă pierzi un meci ai toate șansele să rămâi pe liber.

Așa e aici, când se pierde un meci, încep războaiele, se sfârșește planeta, citești că antrenorii sunt slabi, la fel și jucătorii. Nici când e egal nu e bine. Eu tac, antrenez, cât am contract. Ca antrenor nu ai nicio putere”, a declarat Petrescu pentru GSP.ro.

Dan Petrescu este cel mai bine plătit antrenor din Liga 1, cu un salariu anual de 500.000 de euro, la care se adaugă bonusuri importante care ridică veniturile tehnicianului la peste un milion de euro.

Distribuie:

Postaţi un comentariu