Dacă Țucudean nu e, nimic nu e

Foto: Dan Bodea (arhivă)

CFR Cluj s-a calificat în sferturile Cupei României după ce a trecut cu 1-0 de Gaz Metan Mediaș într-o partidă din faza optimilor competiției. Mulți nervi, fotbal puțin și un gol izbăvitor al aceluiași George Țucudean, omul fără de care campioana României nu ar fi pe prima poziția în clasamentul Ligii 1 și nici între primele opt echipe din Cupă. În debutul partidei cele două oponente și-au împărțit ocaziile.

Țucudean (min. 10) a tras în forță, din careul gazdelor, dar peste poartă, iar medieșenii au răspuns prin Chamen (min. 13) care a șutat din afara careului, pe centrul porții. Tot Chamen și-a încercat norocul din lovitură liberă (min. 35) și asta a fost tot în primele 45 de minute. În minutul 57 Bușu a scăpat singur cu Fernandez, dar a fost semnalizat eronat în poziție afară din joc.

Singurul gol al meciului s-a marcat în minutul 64, după o lovitură liberă. Deac a pasat pe jos, în suprafața de pedeapsă a gazdelor, iar Țucudean a reluat spectaculos, din prima, învingându-l pe Cristea. Au urmat 25 de minute de forcing al gazdelor care au încercat să ducă meciul în prelungiri. Fortes a tras pe lângă în situație de unu la unu cu Fernandez, după care Camora a scos două mingi de pe linia porții (min. 77 și 85) și și-a trimis echipa în sferturi.

După șase partide disputate, în sferturile Cupei, pe lângă CFR, s-au mai calificat, Hermannstadt, Universitatea Craiova, FC Viitorul, Sepsi OSK și Astra Giurgiu. Astăzi se dispută Csikszereda – Dinamo și Dunărea Călărași – FCSB.

Distribuie:

Postaţi un comentariu