Cupa României la volei masculin se joacă la Cluj-Napoca

Foto: Dan Bodea

Ediția 2021 a Cupei României la volei masculin se desfășoară într-un format nou, la Cluj-Napoca. În premieră, competiția va fi organizată sub formă de turneu și se va derula, de joi până duminică, în Sala Sporturilor „Horia Demian”.

La fel ca și în anii trecuți, primele patru clasate din sezonul precedent sunt calificate direct în Faza a II-a (sferturi de finală), acolo unde vor întâlni învingătoarele din jocurile programate în prima fază. Grație locului ocupat în sezonul 2019/2020, Unirea Dej este calificată direct în sferturile de finală, alături de Arcada Galați, Dinamo și SCMU Craiova, în vreme ce Universitatea Cluj va înfrunta în optimi pe SCM Zalău.

Programul meciurilor, de joi, din prima fază:
Știința Explorări Baia Mare – Steaua București, de la ora 11:00
Universitatea Cluj – SCM Zalău, de la ora 14:00
Provolei Arad – CSU Brașov, de la ora 17:00
CSU Timișoara – Știința București, de la ora 20:00.

Vineri, 29 ianuarie, se vor disputa partidele din faza sferturilor de finală. Unirea Dej va întâlni învingătoarea dintre Provolei Arad și CSU Brașov. Dacă va trece de SCM Zalău, voleibaliștii de la Universitatea Cluj vor întâlni formația SCMU Craiova. Semifinalele sunt programate, sâmbătă, 30 ianuarie, iar finalele duminică.

Federația Română de Volei a luat decizia organizării Cupei României sub forma de turneu, în manșă unică, pentru a se evita pe cât posibil expunerea la infectarea cu coronavirus, dar și pentru a reduce cheltuielile generate de deplasări și costurile cu testele COVID-19.

Distribuie:

Postaţi un comentariu