Cupa României| Dubla lui Cristi Bud duce CFR-ul la un pas de Cupă

Cristi Bud a marcat golurile care au asigurat calificarea în finală pentru CFR Cluj (Foto: Dan Bodea)

După patru ani de la ultima bătălie pentru un trofeu și o perioadă soldată cu un declin abrupt, depunctări și numeroase crize financiare, CFR Cluj revine în prim-planul fotbalului românesc cu o finală în Cupa României, performanță obținută după ce „feroviarii” au trecut cu 2-0 la general de ASA Tîrgu-Mureș, în urma unei duble semnate de atacantul Cristi Bud în meciul retur. Alb-vișinii vor lupta pentru trofeu cu Dinamo București, echipă care a trecut de Steaua  după 0-0 și 2-2.

După egalul 0-0 din turul de la Tîrgu-Mureș, clujenii lui Toni Conceicao au început bine partida din Gruia și au reușit să controleze ostilitățile pe tot parcursul jocului. Pentru mureșeni, „omul negru” a fost fundașul Sergiu Muth, nefericit contributor la ambele goluri ale CFR-ului. Prima schimbare pe tabelă a apărut în minutul 17, după o greşeală a lui Muth, care nu a putut îndepărta mingea din preajma porţii lui Stăncioiu, după ce goalkeeperul oaspeţilor reuşise să respingă iniţial. Nici a doua repriză nu a fost mai bună pentru ASA în contextul în care, în minutul 70, același Muth i-a pasat lui Bud, care a șutat din marginea careului direct lângă bara porții lui Stăncioiu.

Clujenii au câștigat trei din precedentele patru finale de Cupă jucate, în sezoanele 2007/2008, 2008/2009 și 2009/2010. Doar finala din 2012/2013 a fost pierdută de CFR, la care antrenorul Toni Conceicao se poate lăuda cu al treilea meci cu trofeul pe masă (două finale de Cupa României și o Supercupă). CFR Cluj o va întâlni în finală pe Dinamo București în data de 10 mai, pe Arena Națională din Capitală.

Distribuie:

Postaţi un comentariu