Cupa Davis – România – Polonia 1-1

Foto: Dan Bodea

Echipele de tenis ale României și Poloniei se află la egalitate, scor 1-1, după disputarea primelor două meciuri din prima zi a întâlnirii dintre cele două reprezentative, din Cupa Davis. Polonia a fost condusă cu 1-0, dar a restabilit egalitatea după victoria lui Hubert Hurkacz, locul 95 ATP, în fața lui Adrian Ungur, scor 7-6, 7-5. În prima partidă Marius Copil a trecut tot în două seturi, scor 6-2, 6-4, de Kamil Majchrzak, în primul joc din întâlnirea de Cupa Davis dintre echipele României și Poloniei.

Majchrzak, al 187-lea jucător în ierarhia ATP a rezistat doar o oră și 15 minute în fața celui mai bine cotat jucător român. În ciuda aparențelor, polonezul a început tare și a făcut primul break încă de la primul schimb de mingi. S-a relaxat prematur, iar Copil a revenit repede la conducerea jocului. Românul a terminat en fanfare primul set. Cel de al doilea a fost ceva mai echilibrat, dar polonezul nu a mai reușit să-l surprindă cu nimic pe Copil și ”Tricolorii” conduc cu 1-0 la general.

Duminică, meciul de dublu va avea loc între perechile Florin Mergea/Horia Tecău şi Lukasz Kubot/Marcin Matkowski, de la ora ora 13:00, iar ultimele partide de simplu vor fi Copil – Hurkacz şi Ungur – Majchrzak. Întâlnirea dintre echipele de tenis ale României și Poloniei din turul 3 al Grupei a II-a, zona Europa / Africa a Cupei Davis, este găzduită de Sala Polivalentă Cluj-Napoca. O victorie i-ar asigura României revenirea în Grupa I, eșalonul din care a retrogradat la finalul anului 2017.

Distribuie:

Postaţi un comentariu