UPDATE Cupa Davis: România a ratat calificarea în Grupa I valorică, după 2-3 cu Polonia

Foto: Dan Bodea

Echipa masculină de tenis a României a pierdut întâlnirea cu Polonia, din turul trei a Grupei a II-a a zonei Europa – Africa din Cupa Davis. ”Tricolorii” au condus cu 1-0 și 2-1 după primele trei jocuri, dar Marius Copil a cedat, duminică, lamentabil în fața lui Hubert Hurkacz, scor 3-6, 4-6, iar Adrian Ungur a fost învins și mai categoric de către Kamil Majchrzak, scor 3-6, 2-6.

Tot duminică, echipa României trecuse în avantaj la general, scor 2-1 după ce vicecampionii olimpici Horia Tecău și Florin Mergea și-au adjudecat la mare luptă înfruntarea de dublu. Românii au trecut de perechea Lukasz Kubot/Marcin Matkowski cu 7-5, 4-6, 6-3, după două ore și 16 minute de joc. Echilibrul dintre cele două perechi a fost evident și a fost nevoie de multă risipă de energie până când Tecău și Mergea să reușească să se desprindă, în setul decisiv.

Reamintim că Polonia a fost condusă cu 1-0, dar a restabilit egalitatea, sâmbătă, după victoria lui Hubert Hurkacz, locul 95 ATP, în fața lui Adrian Ungur, scor 7-6, 7-5. În prima partidă Marius Copil a trecut tot în două seturi, scor 6-2, 6-4, de Kamil Majchrzak, în primul joc din întâlnirea de Cupa Davis dintre echipele României și Poloniei.

Întâlnirea dintre cele două echipe de tenis de câmp, din turul 3 al Grupei a II-a, zona Europa / Africa a Cupei Davis, a fost găzduită de Sala Polivalentă Cluj-Napoca. În urma acestui eșec România a ratat promovarea în Grupa I, al doilea eșalon la nivel mondial, din care a retrogradat la finalul anului 2017.

Distribuie:

Postaţi un comentariu