Cu mâna întinsă, la un punct de trofeu

Foto: Dan Bodea

90 de minute vor trece greu, și pentru Dan Petrescu, și pentru CFR, și pentru spectatori (atâția câți vor fi duminică pe arena „Dr. Constantin Rădulescu”), dar și mai greu vor trece pentru microbiștii din fața micilor ecrane. Duminică, de un singur punct are nevoie CFR și titlul cinci va fi deja înscris în statistica Ligii 1. Dan Petrescu a surprins pe toată lumea, la începutul acestei săptămâni, când liderul campionatului a spulberat Astra, chiar la ea acasă.

Nu-i mai puțin adevărat că nici gazdele nu s-au dat de ceasul morții în jocul cu CFR. Giurgiuvenii au părut o echipă naivă și au încasat gol după gol. Djokovic e omul care aduce titlul, Hoban e omul de încredere al lui „Super Dan”, Vinicius rămâne stâlpul apărării, Omrani încă visează la un transfer în Franța natală, iar eventuala absență a lui Țucudean nici nu mai contează în acest final de campionat.

Duminică, CFR ar trebui să joace fotbal. Măcar pentru impresia de final. Oltenii nu sunt sigur de locul 3 și, la rândul lor, ar trebui să muște din țărâna arenei din Gruia. Pentru ambele oponente cele 90 de minute din meciul direct, din etapa a 9-a a fazei play-off, ar putea fi „ultimele” din acest sezon.

Cu un egal, CFR-ul va aborda disputa din ultima etapă cu echipa a doua. Universitatea Craiova are nevoie tot de un singur punct pentru a sta liniștită, la rândul ei, în ultimul act al sezonului. Feroviarii au cea mai bună defensivă, oltenii cel mai slab atac. Sunt exact ingredientele care vor da gustul fad al meciului care le poate aduce vișiniilor titlul cinci. Dacă așa va fi, atunci echipele românești chiar nu merită „buletin de Europa”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu