CSM Oradea a întrerupt supremația U-BT în Cupa României

Foto: Dan Bodea

Cotată cu prima șansă la câștigarea Cupei României echipa clujeană U-BT a cedat în disputa cu CSM Oradea, campioana en-titre a țării, scor 66-70 și a ratat șansa câștigării trofeului în fața propriilor suporteri. Bihorenii au controlat partida aproape în întregime, reușind să contracareze orice inițiativă ofensivă a gazdelor.

Edificator în acest sens este primul sfert în care clujenii nu au reușit să înscrie decât 15 puncte, e drept încasând doar 12 (scor 15-12). Campionii României s-au descătușat în cel de al doilea parțial pe care și l-au adjudecat cu 22-13. Repriza a doua a fost o goană nebună a alb-negrilor în încercarea de a reintra în meci.

Trupa lui Mihai Silvășan a câștigat sferturile trei, respectiv patru, cu 13-12 și 25-24, dar a fost prea puțin pentru a accede în finala competiției. Astfel, blestemul gazdelor continuă. De 11 ani nicio echipă organizatoare a Final Four-ului Cupei României nu a câștigat competiția. Ultima echipă care a câștigat trofeul în calitate de gazdă a fost CSU Asesoft Ploiești în 2008.

În cealaltă semifinală din Cupa României Dinamo a fost învinsă de CSU Sibiu (78-82), liderul Ligii Naționale de Baschet Masculin obținând astfel, calificarea în finală unde se va duela cu CSM Oradea. „În primul rând, vreau să felicit echipa din Oradea. Au controlat jocul, după un început bun al nostru.

Am făcut unele schimbări și s-a văzut asta. Ne-am relaxat, nu am mai avut intensitatea de care aveam nevoie. Ei au intrat tare în apărare și ne-au făcut viața grea la fiecare acțiune avută în atac. Mentalitatea lor a fost mai puternică. Ei ne-au atacat pe noi, deși noi trebuia să facem asta.

Îmi pare foarte rău pentru această înfrângere. Nu am reușit să le oferim fanilor o Cupă a României pe teren propriu. Vom analiza jocul și vom merge mai departe”, a declarat Mihai Silvășan, antrenorul echipei U-BT. Kyndall Dykes a fost cel mai bun marcator al echipei clujene cu 25 de reușite. Finala Cupei României se va disputa, joi, de la ora 19:30, în Sala Polivalentă Cluj-Napoca.

Distribuie:

Postaţi un comentariu