Csaba Gál este noul președinte al secției de rugby ”U” Cluj

Foto: Dan Bodea

Csaba Gál, unul dintre cei mai mari jucători de rugby din Cluj și România este noul conducător al secției de rugby a Clubului Sportiv Universitatea. Gál îi succede lui Neculai Nichitean care a renunțat de mai multă vreme la funcție.

Născut pe 7 martie 1985, Csaba Gál a început să practice rugby-ul în 1997 la ”U” Cluj. În 2004 a fost transferat de Dinamo unde a jucat patru sezoane și a obținut o medalie de bronz, iar în 2009 era achiziționat de Știința Baia Mare. Alături de „Zimbrii maramureșeni” Csaba a câștigat 3 campionate ale României și 3 Cupe, în cei cinci ani de contract.

Și-a încheiat cariera de jucător la ”U” Cluj, unde a mai evoluat între 2014 – 2018. Csaba Gál are 88 de selecții la echipa națională, cu care a participat la 3 Cupe Mondiale și a devenit campion european în anul 2006. De asemenea, a evoluat în peste 70 de meciuri în Cupele Europene.

„Gândurile cu care pornesc la drum sunt pozitive și optimiste. Intenția mea era să îmbrac tricoul ”U” în continuare, dar soarta mi-a adus o provocare uriașă: trebuie să învăț să mă lupt pentru rugby de cealaltă parte a baricadei, cu atragerea de sponsori, de spectatori, de promovare a principiilor sportului, a rugby-ului în special.

Cred că va fi o provocare mult mai mare decât cariera de sportiv. Avem un lot de jucători care, la ce primesc în clipa de față de la rugby, merită toată lauda și toată recunoștința noastră. Aproape toți din cadrul secției lucrează 8 ore și vin cu zâmbetul pe buze la antrenamente. Am reușit să-i observ, zilnic, la antrenamente făcând pregătire fizică cu ei.

Am observat câtă dorință și câtă pasiune pun în ceea ce fac și cred că merită mult mai mult. Merită să poată aborda sportul chiar și dintr-o latură de performanță. Din acest punct de vedere mă alătur echipei din funcția de președinte cu mare ambiție și multă dorință”, a declarat Csaba Gál, pentru site-ul oficial al clubului.

Distribuie:

Nu există Comentarii

  1. Mircea Rusu says:

    Sună -mă și pe mine

  2. Gal csaba says:

    Cu siguranta o sa va sun.

Postaţi un comentariu