CS Universitatea, FC Universitatea și U-BT Cluj-Napoca împart 70% din banii alocați de Primărie pentru sport

Foto: Dan Bodea

Comisia de specialitate din cadrul primăriei a făcut publică lista proiectelor câștigătoare, depuse de cluburile și asociațiile sportive din municipiu, care au solicitat fonduri nerambursabile pentru susținerea activității. Cum era de așteptat Clubul Sportiv Universitatea, Fotbal Club Universitatea și U-BT Cluj-Napoca sunt marii câștigători ai sprijinului financiar oferit și în acest an de Primăria și Consiliul Local al municipiului.

CS Universitatea și FC Universitatea vor primi câte 3.000.000 de lei. CSU a solicitat nu mai puțin de 6.300.000 de lei, însă va trebui să se mulțumească cu mai puțin de jumătate, bani pe care îi va împărți tuturor secțiilor sportive care activează în cadrul clubului. Și oficialii clubului de fotbal Universitatea au solicitat aproape un milion de euro (4.500.000 de lei), dar vor încasa doar trei milioane.

Al treilea club sportiv care va beneficia de sprijin consistent este U-BT. Baschetbaliștii se luptă și în acest an pentru câștigarea titlului național, după ce, recent, și-au adjudecat Cupa României. Interesant este că liderul Ligii 1, CFR Cluj, nu a solicitat sprijin financiar din partea Primăriei.

Pentru acest an Primăria și Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca au alocat suma de 11,2 milioane de lei pentru finanțarea activități proiectelor sportive, în condițiile în care cluburile și asociațiile sportive din municipiu au cerut mai mult decât dublu, 24,9 milioane de lei.

Din sumele aprobate, asociațiile sportive pot oferi inclusiv salarii lunare care să fie de cel mult zece ori mai mari decât salariu minim brut pe economie. Finanțarea de la bugetul local este asigurată până la maxim 90% din bugetul total al unui proiect. În intervalul 18-20 martie se pot depune contestații.

Distribuie:

Postaţi un comentariu