Cristina Laslo, un an și trei luni de suspendare în scandalul de dopaj de la Corona Brașov! Clujeanca a bătut palma cu Minaur Baia Mare, dar transferul nu poate fi perfectat încă

Foto: Dan Bodea

Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) a făcut publice sancțiunile pe care vor trebui să le suporte sportivele și oficialii echipei Corona Brașov în scandalul de doping de la sfârșitul anului trecut. 17 jucătoare și trei oficiali ai grupării de sub Tâmpa au primit suspendări între un an și trei luni și patru ani! Între sportivele implicate, cel mai probabil fără voia lor, în acest scandal se numără și Cristina Laslo.

Clujeanca este una dintre cele mai curtate jucătoare din România și a ajuns în la sfârșitul lunii trecute la un acord cu Minaur Baia Mare. Cristina Laslo a fost în capul listei de achiziții și a vicecampioanei CSM București, dar centrul a ales gruparea din Maramureș, unde avea șanse reale să devină liderul echipei. În acest moment transferul nu poate fi însă perfectat până când WADA nu va da un verdict final în „Dosarul Corona”.

Medicul Coronei Brașov i-a pus în pericol cariera
Cristina Laslo, 24 de ani, este o jucătoare formată la CSS Viitorul Cluj-Napoca. Între 2012-2017 a jucat pentru Universitatea Cluj de unde s-a transferat la Buducnost (Muntenegru), iar în vara anului trecut s-a întors în țară și a semnat cu Corona Brașov. Laslo a fost căpitanul echipelor naționale de junioare și tineret ale României și are în palmares titlul mondial la junioare (în 2014) și o medalie de bronz la mondialele de tineret din 2016. În echipa națională de senioare evoluează din 2016 și a adunat 27 de selecții și 17 goluri.

În vara anului trecut Cristina a semnat cu Corona Brașov și spera că se va lupta pentru câștigarea titlului de campioană, însă, din cauza scandalul de dopaj în care a fost implicată echipa ei, clujeanca a ratat și participarea la Campionatul Mondial din Japonia, desfășurat între noiembrie – decembrie anul trecut, iar Corona a fost retrogradată.

După șapte luni de incertitudini și audieri ANAD a anunțat suspendările dictate în „Dosarul Corona”. Cristina Laslo a primit o suspendare de un an și trei luni, cea mai mică dictată de ANAD în acest caz. Aceeași suspendare au primit-o și fostele ei colege Daciana Hosu și Bianca Bazaliu. La polul opus, cele mai aspre pedepse le vor suporta medicul echipei Corona, Marius Capră (4 ani de suspendare), fostul președinte al clubului, Liviu Dragomir ( 2 ani și 6 luni de suspendare), și directorul tehnic Mariana Tîrcă (2 ani de suspendare).

Cristina Laslo și fostele ei colege pot să facă apel în termen de 21 de zile la Comisia de Audieri. Verdictul anunțat de ANAD a ajuns deja la WADA (World Anti-Doping Agency), iar dacă forul mondial agreează sancțiunile ANAD, atunci acestea rămân valabile și nu se mai schimbă. Jucătoarele pot depune contestații, prin care să ceară înghețarea pedepselor cel puțin la jumătate. Cristina Laslo și fostele ei colege sunt deja în stare de suspendare de mai bine de șase luni.

Reamintim că în luna noiembrie a anului trecut ANAD a intrat în posesia informațiilor potrivit cărora handbalistele de la Corona Brașov au încălcat regulamentul WADA, folosind o terapie interzisă, cu laser intravenos. Această terapie ajută la performanțele jucătoarelor, care și-au pus astfel în pericol cariera. Corona ar fi trebuit să dea 4 jucătoare, între care și Laslo, la Campionatul Mondial de handbal feminin, disputat la finalul anului trecut.

Distribuie:

Postaţi un comentariu