Cristina Laslo riscă să-și încheie cariera la doar 23 de ani!

Foto: Dan Bodea

Handbalista Cristina Laslo, implicată în scandalul de dopaj care a cutremurat sportul românesc chiar înaintea participării echipei naționale feminine de handbal a țării noastre la Campionatul Mondial din Japonia, riscă să pună capăt carierei sportive la doar 23 de ani. Clujeanca, alături de celelalte colege de la Corona Brașov, au fost suspendate, miercuri, pe termen nelimitat, de către Federația Română de Handbal.

Forul de la București a publicat, în urmă cu puțin timp, pe site-ul oficial, un comunicat conform căruia toate jucătoarele echipei Corona Brașov, la care este legitimată și Laslo, sunt suspendate până la data stabilită conform hotărârii ANAD (Agenția Națională Antidoping).

Încă de la data de de 25/11/2019 Comisia de audiere a sportivilor și personalului asistent din codul A.N.A.D. a dispus suspendarea provizorie a sportivelor Cristina Laslo, Bianca Bazaliu și Daciana Hosu, conf. art. 50, alineat 1 din Legea 227/2006. Laslo și colegele ei au fost notificate de Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) că au încălcat legea anti-doping și că ar fi apelat la terapia cu laser intravenos, practică interzisă de forul mondial care monitorizează și luptă pentru eradicarea dopajului în sport.

Laslo și Bazaliu nu au mai făcut deplasarea în Japonia, alături de echipa națională feminină de handbal a României, angrenată în această perioadă în Cupa Mondială. Clujanca Laslo și colegele ei nu au fost inițial suspendate, dar au avut de la începutul anchetei statut de „suspecte” din partea ANAD, instituție care a notificat, imediat după declanșarea scandalului, și Federația Română de Handbal, clubul Corona Brașov, COSR, MTS, WADA, dar și Federația Internațională de Handbal!

Dacă se confirmă că la Corona Braşov toate jucătoarele erau tratate prin laser intravenos, atunci echipa respectivă va suporta repercusiuni sportive care practic va scoate echipa brașoveană din toată competițiile. Concret, o grupare la care mai mult de două jucătoare sunt dopate va fi pedepsită prin anularea rezultatelor din toate competițiile pentru sezonul în curs.

Cristina Laslo riscă o suspendare de 4 ani. Suspendarea în situații în care sunt folosite metode interzise fără substanțe specifice este de 4 ani, însă dacă sportivele pot dovedi că nu au fost înștiințate asupra efectelor tratamentului sau dezvăluie alte cazuri de dopaj pedeapsa poate fi redusă la 2 ani.

Cristina Laslo, în vârstă de 23 de ani, este o jucătoare formată la CSS Viitorul Cluj-Napoca. Între 2012-2017 a jucat pentru Universitatea Cluj de unde s-a transferat la Buducnost (Muntenegru), iar în această vară s-a întors în țară și a semnat cu Corona Brașov. Laslo a fost căpitanul echipelor naționale de junioare și tineret ale României și are în palmares un titlu de campioana mondială la junioare (în 2014) și o medalie de bronz la mondialele de tineret din 2016. În echipa națională de senioare evoluează din 2016 și a adunat 27 de selecții și 17 goluri.

Distribuie:

Postaţi un comentariu