Cristina Laslo, despre perioada în care a fost suspendată pentru dopaj: „M-am simțit singură și goală pe dinăuntru”

Centrul clujean al echipei Minaur Baia Mare a revenit recent la echipa națională după suspendarea primită în noiembrie 2019 în cazul de dopaj în care a fost implicată alături de colegele de atunci, de la Corona Brașov. Emoțiile au copleșit-o pe handbalista clujeană când s-a alăturat din nou primei reprezentative a României. Cristina a stat departe de handbal mai bine de opt luni, parte a pedepsei de 15 luni, diminuată ulterior de Agenția Națională Antidoping.

„Parcă am așteptat o viață să se termine acest episod negru din viața mea. A fost cea mai grea perioadă din carieră. M-am simțit singură și goală pe dinăuntru… nu mai aveam alături colege, antrenori, staff, suporteri. Lumea din jur nu mai vorbea despre handbal în preajma mea, nu mai aveam atenția direcționată către handbal.

N-a fost ușor să accept faptul că trebuie să stau departe de handbal. Mă simt bine acum, am trecut cu bine peste această situație, simt că sunt din nou Cristina cea de dinainte, am uitat tot ce s-a întâmplat, nu s-a schimbat absolut nimic”, povestește fosta campioană mondială de tineret.

Timpul petrecut departe de sport l-a dedicat familiei, la Cluj. „Am făcut tot ceea ce nu pot face cât timp sunt angrenată într-un grup și ocupată cu handbalul. Eram într-o fugă continuă și nu aveam deloc timp pentru cei dragi, iar în această perioadă m-am bucurat de ei. Am învățat să am răbdare, să văd lucrurile din afara terenului. Mă simt mai matură și mai relaxată, eram într-o presiune continuă, într-o fugă după rezultate și o dorință permanentă de a demonstra lucruri”, mărturisește Cristina.

Vrea titlul cu Baia Mare
Cristina a revenit pe teren după scandalul de la Corona, la Minaur Baia Mare, echipă cu care a semnat în această vară. După ce a renunțat la contractul cu formația din Brașov, retrogradată din pricina cazurilor de dopaj, centrul echipei naționale a semnat cu Minaur și și-a propus să readucă gruparea maramureșeană în elita handbalului românesc.

„Mă simt bine la Baia Mare, m-au primit foarte bine, avem o echipă cu sportive de calitate și cu personalitate. Sunt foarte entuziasmată de colectivul noii mele echipe, îmi place să lucrez cu fetele, cu antrenorii. Îmi doresc să ne batem la titlu în acest sezon, eu, în mod sigur, voi porni fiecare meci cu gândul doar la victorie. Nu știu cum va decurge situația din perspectiva pandemiei de Coronavirus, sper să nu fie probleme la nici o echipă”, spune Cristina Laslo.

Cristina Laslo este una dintre cele mai valoroase jucătoare de handbal din România. S-a născut la Cluj-Napoca și este campioană mondială de tineret cu echipa României în 2014 (Muntenegru), când a făcut parte și din echipa turneului final. A fost cel mai bun centru și la Mondialele de tineret din 2016 (Rusia), când echipa României s-a clasat pe locul 3, cucerind medalia de bronz.

Cristina și-a început cariera la CSȘ Viitorul Cluj-Napoca, iar între 2011-2017 a jucat pentru Universitatea Cluj-Napoca, de unde s-a transferat în Muntenegru, la Buducnost Podgorica.
A revenit în țară în vara anului 2019, iar sezonul trecut a evoluat pentru Corona Brașov, până în momentul izbucnirii scandalului de dopaj. Cristina Laslo are 48 de meciuri pentru echipa națională de junioare, pentru care a marcat 207 goluri. La națională de tineret are 31 de prezențe (175 de goluri), în timp ce la echipa națională de senioare are 35 de meciuri și 28 de goluri marcate.

Distribuie:

Postaţi un comentariu