Cristina Laslo a revenit la echipa națională! Raluca Petruș și Rebeca Necula au primit și ele telegrame de convocare

Foto: Dan Bodea

Echipele naționale feminine de handbal ale României, senioare și tineret, efectuează în această perioadă un stagiu de pregătire centralizată la Craiova în vederea participării la turneul final al Campionatului European care va avea loc în luna decembrie, în Norvegia și Danemarca. Din lotul primei reprezentative fac parte și clujencele Cristina Laslo și Raluca Petruș, iar la tineret a fost convocată jucătoarea Universității Cluj, Rebeca Necula.

Coșmarul s-a terminat pentru Cristina Laslo
Cristina Laslo revine în circuitul echipei naționale la 10 luni de la ultima convocare, din cauza scandalului de dopaj, celebrul caz Corona Brașov care a cutremurat sportul românesc chiar înaintea participării echipei naționale feminine de handbal a țării noastre la Campionatul Mondial din Japonia, de anul trecut. Jucătoarele de la Corona Brașov, între care și Laslo, ar fi folosit terapia cu laser intravenos, ceea ce este interzisă de WADA.

După ce a primit dreptul de a-și relua activitatea, Cristina Laslo a intrat în programul de pregătire al echipei CS Minaur Baia Mare cu care a și semnat un contract valabil până în 2022. Cristina Laslo este una dintre cele mai valoroase jucătoare de handbal din România. S-a născut la Cluj-Napoca și este campioană mondială de tineret cu echipa României în 2014 (Muntenegru), când a făcut parte și din echipa turneului final.

A fost cel mai bun centru și la Mondialele de tineret din 2016 (Rusia), când echipa României s-a clasat pe locul 3, cucerind medalia de bronz. Cristina și-a început cariera la CSȘ Viitorul Cluj-Napoca, iar între 2011-2017 a jucat pentru Universitatea Cluj-Napoca, de unde s-a transferat în Muntenegru, la Buducnost Podgorica.

A revenit în țară în vara anului 2019, iar sezonul trecut a evoluat pentru Corona Brașov, până în momentul izbucnirii scandalului de dopaj. Cristina Laslo are 48 de meciuri pentru echipa națională de junioare, pentru care a marcat 207 goluri. La națională de tineret are 31 de prezențe (175 de goluri), în timp ce la echipa națională de senioare are 35 de meciuri și 28 de goluri marcate.

Cealaltă surpriză plăcută este convocarea Ralucăi Petruș la această acțiune a echipei naționale. Născută din părinți foști handbaliști, sportiva este unul dintre cele mai valoroase produse ale școlii clujene de handbal. În prezent, Raluca Petruș este legitimată la SCM Gloria Buzău. În lotul echipei naționale de tineret se regăsește și centrul Rebeca Necula, legitimată la Universitatea Cluj.

În cadrul stagiului de la Craiova echipa națională de senioare avea programate două jocuri amicale contra Serbiei, însă meciurile au fost anulate adversara României neputând onora invitația din cauză că la revenirea în Serbia tot lotul ar fi trebuit să intre în carantină. În aceste condiții senioarele și sportivele de la tineret vor disputa două jocuri școală.

Distribuie:

Postaţi un comentariu