Costel Enache și staff-ul lui au preluat-o pe ”U”

Tehnicianul dorit de Universitatea Cluj încă din vara anului trecut, Costel Enache, este noul antrenor al „Șepcilor roșii”. Liber de contract după experiența nefericită pe banca Petrolului, Enache a fost în capul listei înlocuitorilor lui Adrian Falub, după ce fostul manager sportiv și antrenor al alb-negrilor și-a înaintat demisia la începutul acestei săptămâni, după eșecul, scor 1-2, din etapa a treia din Liga 2.

Enache nu a venit singur la ”U” ci alături de Cătălin Munteanu, care va fi antrenor secund, de Mihai Ștețca, acesta urmând să pregătească portarii din lotul universitarilor, dar și alături de italianul Alessandro Cittadino însărcinat cu pregătirea fizică.

În vârstă de 47 de ani, Costel Enache a debutat în cariera de antrenor pe banca celor de la Petrotub Roman, după care le-a antrenat pe Ceahlăul Piatra Neamț, CSMS Iași, FC Botoșani, Astra Giurgiu, FC Hermannstadt și Petrolul Ploiești. Noul tehnician al Universității are în CV și un mandat de selecționer al echipei naționale de tineret (U21, în perioada 2015-2017).

Considerat un tehnician cu concepte moderne de pregătire Enache a fost extrem de apreciat la echipele pe care le-a antrenat, însă, ultimele două experiențe au fost de scurtă durată, la Hermannstadt, respectiv la Petrolul. „Am fost determinat să vin aici de spiritul creat de această echipă. Noi, cei implicați în fotbal, trăim mult prin emoția spectatorilor. Să sperăm că lucrurile se vor corecta în curând din punctul acesta de vedere și vom avea suporterii alături de noi.

Apoi, cred că profesional este o oportunitate de a ieși în evidență. ”U” Cluj a transmis mereu un mesaj și unul destul de puternic. Văd o provocare pentru antrenorul Costel Enache, dar și pentru omul Costel Enache.

Cred în potențialul clubului foarte mult și vreau să fiu cel care profită de acest potențial. Faptul că sunt într-o continuitate sportivă mă poate dezvolta personal și uman, iar lucrul acesta a apărut ca o șansă nesperată pentru mine, cu atât mai mult cu cât cel care mă provoacă este un brand precum U Cluj”, a declarat antrenorul pentru site-ul oficial al echipei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu