Clujenii stau bine pe semicerc

Florina Chintoan a marcat 10 goluri în ultimul succes din campionat al Universităţii Cluj / Foto: Dan Bodea

După o pauză forţată de împrejurări şi mai multe încercări de relansare a handbalului feminin, Universitatea Cluj a revenit, cel puţin pentru moment în atenţia specialiştilor, graţie rezultatelor din acest început de campionat. Echipa antrenată de Carmen Amariei şi Luminiţa Huţupan a obţinut al doilea succes stagional, scor 37-23, în partida cu Unirea Slobozia. Meciul contând pentru etapa a patra a Ligii Naţionale de handbal feminin a fost, aşa cu o arată şi scorul, la discreţia ardelencelor. Din start clujencele şi-au etalat valoarea superioară.

Minut după minut, diferenţa de pe tabela de scor a căpătat proporţii liniştitoare pentru echipă şi staful tehnic, astfel că, la pauză universitarele aveau deja un avans de 8 goluri (17-9). După experienţele CSM Râmnicu Vâlcea, meci în care clujencele au pierdut nemeritat şi mai ales cea cu Măgura Cisnădie, când fetele lui Carmen Amariei au fost egalate la ultima fază de joc, Unversitatea nu a mai lăsat nicio portiţă de atac echipei din Slobozia.

Repriza a doua a fost mult mai animată, iar rezultatul final a consfiinţit un rezultat la o diferenţă de scor pe care clujencele nu le-au mai realizat de multă vreme (37-23). Florina Chintoan a fost şi de această dată cea mai bună marcatoare, cu cele goluri 10 reuşite în meciul contra Unirii. Rezultatul o propulsează pe „U” până pe locul 5 al clasamentului. La masculin, Potaissa Turda nu face altceva decât să continue seria rezultatelor bune şi foarte bune din ultimii ani.

Ultimul succes al echipei lui Horaţiu Gal, scor 29-24, în deplasare la CSM Satu Mare, îi menţin pe clujeni pe podiumul clasamentului Ligi Naţionale de handbal masculin. Potaissa a acumulat 12 puncte în cele cinci partide disputate în actualul campionat şi se situează pe poziţia a doua a clasamentului, la trei lungimi în urma liderului Dinamo Bucureşti, în fapt campioana en-titre a României. Etapa viitoare HC Potaissa Turda va evolua tot în deplasare, la HC Odorhei, ocupanta locului 4 al clasamentului. În întrecerea feminină Universitatea Cluj va juca, joi, în deplasare, la CSM Ploieşti.

Distribuie:

Postaţi un comentariu